59 total views

După un an 2013 cu multe încercări nereuşite la reţele de magazine de mărime internaţională, iată că pe 13.01.2014, s-a semnat o convenţie de colaborare cu reţeaua de magazine alimentare S.C. Annabella S.R.L. Colaborarea se derulează sub sloganul „Hrăneşte un vis, O lume fără foame!”. Concret, în urma înţelegerii rolului şi situaţiei filialei de Cruce Roşie din Vâlcea, magazinele Annabella vor permite amplasarea, în incinta acestora, a unor urne de colectare de fonduri, aşa cum, cu succes şi în alte judeţe din ţară, acest lucru se derulează de ani buni.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, fondată la 4 iulie 1876, este persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial, cu existenţă nelimitată. Face parte din Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.
Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, de a proteja viața şi sănătatea, de a asigura respectarea fiinţei umane, în mod imparţial, fără nici o discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică.

Pentru îndeplinirea misiunii sale umanitare, Crucea Roşie are următoarele sarcini: o să-şi pregătească baza materială şi personalul voluntar pentru a putea interveni în caz de dezastre sau conflict armat în favoarea celor aflaţi în suferinţă; o să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate şi prevenirea îmbolnăvirilor, prin programe de educaţie pentru sănătate şi promovarea unui mod de viaţă sănătos; o să organizeze servicii şi să desfăşoare acţiuni de ajutorare a celor mai defavorizate persoane.

Misiunea umanitară a Crucii Roşii se realizează în principal cu sprijinul voluntar, material şi financiar al populaţiei, persoane fizice şi juridice – membri activi şi susţinători.

Aceştia pot dona sume de bani şi în urnele mobile amplasate în spaţii comerciale.

Sumele strânse în acest fel vor fi făcute publice, se vor utiliza pentru atingerea obiectivelor filialei şi în principal a alinării suferinţei celor în impas.
„Cred că am început anul 2014 cu un lucru deosebit de bun. Vom putea realiza multe lucruri prin implicarea unor oameni, unor vâlceni adevăraţi – cum este cazul doamnei şi domnului Mutu de la Annabella, şi vom demonstra că se pot face multe acţiuni pentru comunitate, pentru cei cu probleme, prin astfel de acţiuni. Continuăm acţiunile noastre şi până la sfârşitul lunii ianuarie primim solicitări pentru efectuarea primului curs de prim ajutor în situaţii de urgenţă pe anul 2014. Certificatele emise la finalizarea cursurilor au recunoaştere în toată Uniunea Europeană. În virtutea bunei colaborări şi sprijiniri pe care o avem menţionez că reprezentanţii mass-media locală pot participa în mod gratuit la aceste cursuri.” – ne-a declarat dl. Ion Cherăscu, directorul Filialei Vâlcea de Cruce Roşie din România.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.