150 total views

În România se pare că infractorii au devenit persoane cu greutate, ale căror declaraţii incendiare sunt luate ca literă de lege, iar în baza acestora se deschid dosare penale. Un astfel de caz halucinant s-a petrecut și se petrece în Horezu – Vâlcea, sub privirile impasibile ale celor care ar fi trebuit și trebuie să ia atitudine. Nicolaescu, cel care a făcut tuturor, celor care au îndrăznit să-l controleze, plângeri penale, pe ultima sută de metri și încolțit de toate organele de control, iese din vizuină și încearcă să se scoată fată mare. Plânge mai rau ca o tânără ce urmează să nu-și mai vadă părinții pentru că se va mărita și se va duce în fundul curții unde nu se știe când i se va mai da voie să vadă lumina zilei.

Când credea că nimeni și nimic nu-l poate atinge a fost dat pe mâna autorităților!

Acest Nicolaescu de 2017 ne demonstrează că i-a intrat frica în oase. Nu mai are unde să se ducă, pe cine să prostească sau pe cine să plătească pentru a nu vedea ilegalitățile pe care cu bună știință le-a făcut în speranța că toți vor dormi, în veci! Uite, nu-i așa! Într-o declarație recentă recunoaște că incendiul nu poate fi stins, iar soluția dată de ministrul Mediului nu va funcționa. Ne permitem să spunem că majoritatea declarațiilor magnatului gunoaielor sunt pe fondul disperării. A umflat în ele exact cum a umplut groapa, adică peste limita legală, cu mult! Majoritatea agenților economici au de încasat de la cei cu care colaborează și invers, dar asta nu înseamnă că dacă ai intrat, totuși, în al doisprezecelea ceas, în vizorul autorităților, când credeai că nimeni și nimic nu te poate atinge, să dai vina pe facturi neîncasate din urmă cu ani de zile. Putem vorbi de o înțelegere sau, de ce nu, o proastă administrare a propriei societăți. Altfel, nu se explică de ce un agent economic lasă să se strângă o sumă atât de mare neîncasată de la cel cu care colaborează. Ori ești incompetent ori ai urmărit altceva. Din câte se știe, toți au de încasat de la toți. Așa e sistemul de ani de zile. Ce să înțelegem? Că toți trebuie să publice restanțele pe care le au la terți? Așa s-a ajuns să-ți justifici tu agent economic, oricare ar fi el, ilegalitățile pe care le-ai făcut ani la rând cu acordul autorităților? Pentru că se vede clar, în dosarul Măldărești capete multe vor pica! De la București în jos, așa către… Vâlcea!

Incendiu, cea mai mică acuzație, pentru Nicolaescu, față de cele care vor urma!

Toți cei care s-au făcut că nu văd cum Nicolaescu a depășit de mult depozitarea peste limita legală și l-au reautorizat, acum sunt băgați în comisiile de disciplină și se fac controale riguroase la instituțiile pe care le conduc. Vor sta toți acolo unde le este locul, dacă se dovedește că au participat la deturnare de fonduri, abuz în functie sau alte încadrări! Declarația – ” …noi aşteptăm ca în cel mai scurt timp organele de cercetare penală să-şi facă datoria şi să arate care sunt adevăraţii vinovaţi în incendierea depozitului de gunoi” , este una de maximă disperare. Nu asta trebuie să demonstreze acum organele de cercetare penală, ci activitatea SC Sacomet SA din ultimii 10 ani, dacă nu mai mult. A ieși și a spune tot timpul că ești nevinovat și toți au ceva doar cu tine, este foarte ușor, dar cine mai crede? Se vede cu ochiul liber că la un control al Curții de Conturi sau ANAF casa cu masa nu va da. Aici este problema, mister Nicolaescu! Nu la incendiu. Asta e cea mai mică acuzație care vi se aduce acum, în urma celor care vor veni. Noi vorbim de evidențe clare care să demonstreze intrările în rampă din ultimii 20 de ani, despre faptul dacă chiar totul a fost înregistrat, într-un cuvânt despre posibile prejudicii aduse statului Român. Să nu cumva să iasă la iveală în urma controalelor banii încasați se pare la negru, pentru că cine știe, nu vorbește degeaba. Și da, noi nu putem demonstra și nici nu ne interesează să demonstrăm, are cine și chiar mai repede decât se așteaptă unii. Noi doar tragem un semnal de alarmă. Că societatea nu a costituit conform legii fondul de închidere al depozitului, iar banii nu există, asta este foarte grav. Și dacă se va descoperi că toate instituțiile care au autorizat și reautorizat peste anul 2009 funcționarea acestei gropi de gunoi și astfel se fac vinovate pentru tot ceea ce s-a creat în aceste zile în zona Măldărești, este tot la fel de grav. Mai mult, avem suspiciunea că nu există raportări complete lunare, trimestriale și anuale către autorități. Concret, a tuturor datelor de colectare-depozitare. Mai mult, autoritățile aveau obligația de a verifica non-stop activitatea de la groapă, obligându-l pe Nicolaescu să demonstreze cu acte care acum se pare că nu sunt atâta timp cât se spune că a încălcat toate punctele din autorizația de mediu. Și atunci, a fost acest agent ținut în brațe de autorități!? A cotizat el la toți, fiind lăsat să funcționeze deși nu l-a întrebat nimeni până acum de ceea ce trebuia să facă conform legii, fondul de închidere, paza, etc?

E posibil ca acest individ certat cu legea să-și măsoare ultimele zile de libertate!?

Publicația noastră sesiza, în urmă cu ceva timp, că Romprest a scos autoritățile locale din vizuină pentru a-i spune lui Nicolaescu că dacă ei au fost obligați să se trezească și el la rândul lui este obligat să mai …!!! Și a mai reușit doar doi ani! Faptul că ”acuză dur războiul pe viață și pe moarte dintre milionarii gunoaielor cu complicitatea sistemului”, nu mai sperie pe nimeni. Și apoi, care război, stimabile? Cu cine? Războiul cu focul, cu poluarea, cu conturile goale pentru închiderea gropii sau cu neputința și eșecul propriu? Oamenii care cunosc exact situaţia şi-au dat seama că este un ghiveci din care s-au folosit anumite secvenţe pentru a se construi o poveste despre hoţii care sunt mână în mână cu instituțiile, numai că pentru publicul larg, materialele de presă s-au dorit, şi probabil că aşa au şi fost percepute, drept o mare bombă, cu dezvăluiri „incendiare”. În acest caz, e posibil ca acest individ certat cu legea să-și măsoare ultimele zile de libertate!? Persoanele vizate de acuzaţiile aduse în materialele de presă difuzate pe posturile naţionale și locale de televiziune ori presa scrisă, cred că în spate este doar o diversiune a unor indivizi care încearcă din răsputeri să-şi apere pielea. Toate materialele de presă scrise de publicația noastră pot face ca instanța să dispună completarea urmăririi penale a administratorului societății Sacomet. Totuşi, dosarul penal deschis de către Instituția Prefectului Vâlcea privind condițiile producerii incendiului de la depozitul de deșeuri Măldărești, poate avea o completare cu cele scrise și sesizate de noi și pot fi elemente din care să rezulte comiterea mai multor infracțiuni cum ar fi, inducere în eroare a organelor judiciare, mărturii și declarații mincinoase, etc. Acest individ simte că începe să se strângă lațul și face greșeală după greșeală, făcând astfel afirmații care nu sunt susținute cu vreo dovadă concretă. În plus, sperăm ca instituțiile statului român să poată demonstra până unde s-a întins caracatița din spatele firmei/firmelor deținute de Nicolaescu.

Așteptăm cu mare interes să vedem cine va controla CARACATIȚA afacerilor dubioase din ”Republica lui Nicolaescu” . DNA?

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.