893 total views

Cei mici abia așteaptă să aibă un animal de companie, dar ca părinte ești mai reticent. Câinele și pisica lasă păr peste tot și nici nu vrei să te gândești că ai putea să locuiești la bloc împreună cu aceștia, cât despre reptile nici nu poate fi vorba. Frica grozavă pe care o simți la vederea acestora te îndepărtează pe vecie de o astfel de idee. Acvariul cu pești rezolvă ușor problema ta, iar copilul se va simți în al nouălea cer la gândul că va avea ceea ce își dorește. Acvaristica nu este doar pentru adulți, îngrijirea și amenajarea acvariului cu pești poate fi o pasiune încă din copilărie.

Iată de ce trebuie să ții cont în alegerea ta:

Pentru a găsi exact ceea ce îți dorești, trebuie să te gândești că micuțul de abia acum începe să învețe câte ceva despre acest domeniu. Evident că va fi nevoie să te documentezi singur înainte și chiar să ții cont de sfaturile specialiștilor atunci când alegi acvariul potrivit pentru camera prichindelului. Cel mai important produs în acvaristică rămâne acvariul, iar acest obiect poate fi ușor găsit în oferta Hornbach.ro, doar trebuie să te gândești în ce colț al camerei îl vei amplasa, în funcție de greutate și dimensiune.

Cel mic nu poate să aibă grijă de prea mulți pești și este indicat să cumperi un acvariu cu o dimensiune mai mică, de 12l, sau unul de maximum 40l, în care încap circa 25 de pești, dar, în acest caz, va trebui să te implici mai mult. Deși vei fi tentat să achiziționezi un produs din sticlă, ține cont că este mai greu și preferă-l pe cel din acril, care are o greutate mai mică, este mai rezistent, chiar dacă se zgârie mai ușor.

Echipamentele necesare pentru supraviețuirea peștilor nu trebuie uitate: un filtru de aer, neonul pentru iluminare, automatul pentru hrană (micuțul va uita uneori să le dea de mâncare) etc. Pe fundul vasului se așează substratul, astfel poți alege pietriș și nisip într-un strat de 3-5 cm. Adaugi câteva plante artificiale sau naturale, unele obiecte de decor pe care le preferă micuțul și nu uita să găsiți împreună speciile de pești pe care și le dorește. Înainte de asta fă puțină cercetare și vezi ce specii se tolerează.

Cum te poți folosi de acvariu pentru a oferi o notă elegantă casei tale

Un acvariu deosebit schimbă total înfățișarea camerelor. Musafirii vor fi încântați să admire frumusețea peștilor, joaca lor continuă printre algele și obiectele decorative. Nu trebuie însă să-l suprapopulezi pentru că apa se va tulbura și vietățile ar deveni stresate de spațiul strâmt, chiar pot muri în scurt timp. O idee bună ar fi să decorezi acvariul doar cu plante, simplu și foarte decorativ, mult mai ușor de întreținut decât varianta cu pești. Un acvariu de plante este o idee bună pentru decorarea casei, așa că poți alege plante cu toleranță mare pentru un mediu acid sau alcalin. Îngrijirea lor nu durează foarte mult, câteva minute pe săptămână, iar frumusețea acvariului va atrage privirile tuturor de fiecare dată când intră în camera respectivă. Pentru copil însă s-ar putea să nu fie prea interesant un acvariu fără pești, deci nu strică să introduci în apă 2-3 peștișori colorați.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.