230 total views

Într-o scrisoare publică adresată vâlcenilor, publicată în presa locala la data de 13 Septembrie 2017, Romprest Energy afirma:

“In scurta perioada de timp in care a transportat deseurile la Sacomet SA, Romprest Energy a investit peste 150.000 de lei, (achizitionand materialele necesare si inchiriand utilaje), efectuand lucrari de consolidare cu tone de piatra a drumului de acces la depozit precum si a malului apei in care ajungeau deseurile rasturnate de catre Urban SA/Brai Cata SRL. Romprest Energy a efectuat aceste demersuri cu buna-credinta,  inspirat de dorinta de a contribui la protejarea mediului”

Facem un apel de maximă urgență către organele abilitate să se autosesizeze și să facă demersurile necesare pentru constatarea celor relatate chiar de Romprest.

Romprest, faceți public dovada lucrărilor!

Malul apei, unde ”s-au făcut” lucrări de consolidare, de care face vorbire operatorul în autodenunț, este al pârâului Cornet și aparține statului, fiind administrat de primăria Măldărești. Astfel, solicităm public operatorului Romprest să prezinte autorizația emisă de ABA Olt, pentru că acest pârâu se supune legii apelor și trebuie respectate niște reguli, pentru intervenția lucrărilor, autorizația de construcție emisă de primăria Măldărești, proiectul, devizele, procesele verbale de recepție a lucrărilor, documentele de unde s-a luat piatra, materialele de construcții, utilajele, de altfel, toată documentația care a stat la baza repsectivelor lucrări de consolidare a drumului de acces și care au costat 150.000 de lei.

Aceste cheltuieli au fost introduse în tariful plătit de utilizatorii serviciului de salubrizare din Râmnicu Vâlcea și astfel, fără voia lor, au finanțat lucrări pentru un depozit privat din județ, în timp ce depozitul orașului cu acordul primarilor Gigi Matei și Mircia Gutău, se degradează din cauza neutilizării. Mai mult de atât, acum, aceeași utilizatori sunt puși să achite și costurile cu reparațiile depozitului Fețeni.

În loc de concluzii

Fiecare pasăre pe limba ei piere!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.