103 total views

Un citat de aproape 100 de ani… O problemă dintotdeauna…păcat că nu se aude unde trebuie… poate nu este volumul suficient de tare…

“Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”                                                   Octavian Goga, citat în “O istorie sinceră a poporului român” de Florin Constantiniu .Anul 1916

Din păcate, realitatea anului 1916 este la fel de prezentă şi acum în ceea ce priveşte clasa politică. Concluziile ar fi bine să le tragă fiecare.

A fost pe la Vâlcea… conducerea centrală a PDL  fostul partid care a guvernat România între 2008-2012. Preşedintele PDL, Vasile Blaga a onorat invitaţia presei vâlcene de a face o radiografie a punctelor de vedere, pe care PDL-ul le are, vis-a-vis de actuala putere.

Ce-am înţeles noi…

PSD nu-şi respectă angajamentele electorale privitoare la piaţa muncii, necreând un milion de locuri de muncă; PSD nu realizează creşterea economiei, nu performează pe principalele direcţii de dezvoltare, industrie, agricultură şi servicii; PSD nu are soluţii pentru Oltchim, lichidând 1000 locuri de muncă şi ‘trucând’ licitaţiile din 2012, când principalul politician (în direct şi în reluare) al ţării a făcut circul ieftin pe care toată lumea îl ştie.

Onoare, / Ceva ce multă lume n-are, / Toţi se calcă în picioare / Doar pentru atâtea lucruri fără valoare…

Si tirul acuzaţiilor PDL-iste a mai continuat cu acuzaţiile de corupţie ale guvernului Ponta, însă tonul ni s-a părut mai mult al unui om care se gândeşte cu ingrijorare că şi partidul pe care-l păstoreşte are potenţiali puşcăriabili. Ce nu a spus domnul preşedinte Blaga, este de ce PDL-ul a dublat datoria externă a ţării (de la 28% din PIB, în 2009, la peste 50% din PIB, în 2012). Unde s-au dus banii celui mai mare împrumut luat vreodată de România în perioada sa modernă ?… Cumva în sala de sport de la Răchiţele, judeţul Cluj ?

Am fi fost curioşi, ca domnul preşedinte Blaga să ne expună modul în care reprezentanţii PDL în Consiliul de Administraţie al SC. Oltchim SA (atât cei ai ministerului Economiei păstorit de domnii Videanu şi Ariton, cât şi reprezentanţii Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PDL), şi-au făcut datoria în a-l sprijini pe profesionistul manager Constantin Roibu să ţină pe linia de plutire corabia Oltchim. Ai cui erau reprezentanţii care, în 2010, se plimbau pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea şi prin faţa Pavilionului Administrativ de la Oltchim, solicitând votul muncitorilor pentru candidatul PDL la primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea… ?!

Un om simplu din Râmnic spunea… ‘’Maică, nu poate nimeni să mai facă nimic… de vorbe suntem sătui, de promisiuni doar să-i votăm…. la fel’’…. De ce oare este blestemat acest popor să fie condus de mişei şi trădători ?, vorba poetului naţional Mihai Eminescu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.