159 total views

Parlamentarii au tăiat ajutorul financiar de 500 ron oferit mamelor printr-un proiect de lege, pentru fiecare nou născut, dar şi-au votat pentru 2014 un buget mai mare cu 56 milioane lei decât cel din acest an. Cei 588 de parlamentari, 78 dintre ei intraţi pe uşa din dos în Parlaementul României, prin redistribuire, vor toca în 2014 peste 336 milioane de lei. Camera Deputaţilor, cameră decizională în tăierea primei de naştere şi-a votat 235 milioane de lei, cu 13 procente mai mult decât în acest an.

Parlamentarii USL,deputaţii, au RESPINS cu puţin timp în urmă proiectul de lege care prevedea acordarea unui ajutor financiar de 500 ron, pentru fiecare dintre copiii nou născuţii pe motiv că efortul financiar ar fi fost mult prea mare pentru o ţară aflată în criză. Conform documentului, ajutorul urma să se acorde o singură dată, la eliberarea certificatului de naştere al copilului. Propunerea de a acorda mamelor un ajutor financiar la naştere este cuprinsă într-un proiect de lege privind acordarea de ajutor financiar pentru nou născuţi, proiect înregistrat la Senat de către mai mulţi deputaţi PP-DD la începutul acestui an. Iniţiativa legislativă a fost respinsă, însă, de Senat, prima Cameră sesizată, dar şi de Camera Deputaţilor, forul decizional, cu 231 voturi împotrivă şi 70 pentru. Practic, prin votul negativ dat de deputaţi, proiectul şi-a încetat definitiv procedura legislativă, scrie AvocatNet.ro.

270 de nesimţiţi aleşi prin vot şi-au votat legi doar în folosul lor

Parlamentarii USL au avut grijă şi şi-au votat în schimb un buget mult mai mare pentru anul 2014, pentru întreţinerea şi funcţionarea unor cabinete parlamentare fără activitate reală. Astfel, cei 588 de senatori și deputați au la dispoziție puțin peste 336 de milioane de lei.

Bugetul pe anul viitor al Camerei Deputaţilor, de 235 de milioane, este mai mare cu 13 procente decât cel din 2013. La vot, 270 de deputaţi au fost pentru, 25 împotrivă și 26 s-au abţinut.

Banii nu reprezintă însă numai salariile parlamentarilor, ci și sumele cuvenite celor peste 1.400 de funcționari ai camerei, plus cheltuielile cu bunurile şi serviciile.

Pentru acest din urmă capitol vor fi în 2014 aproximativ 56 de milioane, bani din care se asigură funcționarea și întreținerea clădirii, materialele necesare activităţii legislative, cheltuielile de protocol, cheltuieli cu cazarea și deplasările.

Instituția vrea să își cumpere un plug pentru îndepărtarea zăpezii, alături de ”niște mărunțișuri”, respectiv şapte laptopuri, o maşină de echilibrat roţi, o staţie de încărcat acumulatori, dar și un echipament termografic, potrivit declaraţiilor făcute de secretarul camerei, Nicolae Mircovici.
La Senat, situația a fost mai calmă, astfel încât plenul a aprobat și adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul propriu pe 2014, de 100,8 milioane de lei. Suma cheltuită cu salariile aleșilor și ale angajaților senatului e cea mai mare din buget, 77 de milioane de lei, adică mai mult de trei sferturi din buget.

Cine împarte parte-şi face, indiferent de situaţia economică a ţării,chiar dacă la butoanele puterii se află un guvern social democrat care a câştigat alegerile din cauza nesimţirii manifestate de guvernul PDL faţă de aceleaşi mămici, faţă de aceaşi populaţie sărăcită.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.