448 total views

…și pentru asta invită vâlcenii să se alăture PNL Vâlcea pentru stoparea practicilor abuzive ale actualei puteri politice din județ

14 februarie, spune PNL Vâlcea, este o zi specială pentru că urmare unui grup de liberali prindea contur Filiala Vâlcea și nu facem dezbatere pe datoria de continuare a luptei pentru menținerea democrației sau cum treptat liberalismul a devenit un mod de viață la noi în județ, cum se precizează în comunicatul transmis, ci facem o mică dezbatere pe textul final al aceluiași comunicat.

În multe dintre localitățile județului Vâlcea, reprezentanții PNL din fruntea administrațiilor publice locale au reușit să asigure condiții de trai mai bune vâlcenilor din localitățile pe care le conduc. Îi asigurăm pe vâlceni că vom continua să luptăm pentru dezvoltarea județului Vâlcea, pentru asigurarea unei vieți mai bune pentru vâlceni și pentru impunerea unor principii de profesionalism și competență în viața publică din județ. Pe această cale, invităm toți vâlcenii ce susțin valorile democratice și statul de drept să vină alături de PNL pentru stoparea practicilor abuzive ale actualei puteri politice din județ și de la nivel național și pentru a pune umărul la dezvoltarea durabilă a județului Vâlcea”.

Am evidențiat mărețele cuvinte, mai sus arătate, pentru a accentua inițiativa liberală ce urmează (până acum nu am văzut nimic în acest sens) a fi pusă în practică, dar care în opinia noastră sunt doar cuvinte frumos înșirate într-un text, pe care nici cel care le-a scris sau gândit nu credem că le crede.

vom continua să luptăm pentru dezvoltarea județului Vâlcea”

Cum, domnule Buican? Cum? Dați măcar un singur exemplu unde a contribuit PNL la dezvoltarea județului, în ulmii 10 ani, dacă mai multe nu aveți sau cum veți continua această luptă. Cu ce? Poate noi nu suntem suficient de informați, poate ne-a scăpat partea de comunicate în care ați expus contribuția liberală la dezvoltarea județului. Așteptăm cu real interes un comunicat în acest sens și promitem că-l vom promova cum se cuvine ca cititorul să fie încunoștiințaț despre eforturile liberale.

să vină alături de PNL pentru stoparea practicilor abuzive ale actualei puteri politice din județ”

Cine să vină, domnule Buican? Cine? Care vâlceni? Când dumneavoastră pierdeți zilnic din partid vâlceni liberali pentru că au votat proiectele lui Rădulescu ori Gutău, proiecte care erau pentru comunitate și nu pentru un Rădulescu ori Gutău (vezi sediu pentru Promovarea Culturii ori garajele și altele). V-ați dat jos viceprimar liberal pentru pesediști și v-a câștigat în instanță pentru asta, v-ați jignit cum nu se poate o colegă de partid care se pare că o să vă facă plângere penală, ați sărit la gâtul altor liberali jignindu-i într-un mare hal, nu-i acceptați pe cei care au idei, dar vreți să vină vâlcenii alături de PNL? Vreți să facă societatea civilă ce nu faceți dumneavoastră ca lider PNL de 10 ani? Ce să facă societatea civilă dacă vine alături de PNL? Să vă întrebe de ce aveți contracte cu instituțiile vâlcene, conduse și de pesediști, pe care acum îi acuzați de practici abuzive? Care este actuala putere politică din județ? Cea cu care Orban stă la masă și negociază politic pentru 2020? Reprezintă Rădulescu vreo clasă politică și noi nu știm? Îl acuzați cumva pe Gutău de o practică abuzivă? Păi când a acceptat să vă dea mii de euro achiziționând de la domnia voastră (firma vărului care „suge” an de an bani de la bugetul local) 1 milion de țiple, de ce nu l-ați acuzat de practică abuzivă? Și exemplele ar putea continua!

Să ne uităm în curtea celor pe care îi aveți în consiliul local și județean

Ce au făcut domnule Buican consilierii promovați de PNL, în consiliile din care fac parte? Care este contribuția lor la bunul mers administrativ? Vă spunem noi, niciuna! În Consiliul Local singurul care face dezbateri reale este Grig Crăciunescu, deși nu a dus nici o acțiune la final, chiar dacă a remarcat că multe hotărâri ies din cadrul legal. A promovat ilegalitățile măririi de preț ale operatorului Romprest, dar atât. Nu a mers până la a le ataca în contencios administrativ și atunci dezbaterile sunt fără un rezultat. În Consiliul Județean singurii liberali care fac opoziție sunt Victor Popescu și Victor Stănculescu, dar nici ei, ca și Grig, nu au atacat în instanță hotărârile care exced de la cadrul legal, și pe care degeaba le-au evidențiat dacă le-au acceptat, în sensul că nu le-au atacat.

Pentru că, domnule Buican, nu este suficient să ai un vot „împotrivă” sau „abțire”, când vezi că un proiect propus votului „pentru” este lipsit de forma juridică obligatorie, și care nu înseamnă decât lipsă de responsabilitate ori fuga de aceasta, ci ai obligația să faci toate demersurile pentru rezolvarea unor astfel de situații. Că nu te-ai dus, tu consilier liberal, în consiliu ca să mimezi munca în folosul comunității, ci să ți-o asumi!

Cam despre asta este vorba, domnule Buican, activitate doar de formă la PNL Vâlcea și consilierii din consilii. În rest, să auzim numai de bine!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.