190 total views

Comisia Europeană condusă de luxemburghezul Jean Claude Juncker a primit aviz favorabil din partea plenului Parlamentului European, astfel că îşi va începe activitatea începând cu data de 1 noiembrie. Printre priorităţile Comisiei Juncker se numără crearea de locuri de muncă, Juncker apreciind că investiţiile sunt vitale în reluarea creşterii economice stabile la nivel european.

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul conservator Jean-Claude Juncker, a primit săptămâna trecută votul de învestitură din partea Parlamentului European (PE), în favoarea noii Comisii votând 423 de eurodeputaţi, în timp ce 209 s-au pronunţat împotrivă, iar 67 s-au abţinut de la vot. Noul executiv al UE îşi va putea începe activitatea pe 1 noiembrie, mandatul Comisiei Europene conduse de Jose Manuel Barroso expirând pe 31 octombrie.
În discursul său, Juncker şi-a prezentat şi priorităţile, demnitarul anunţând că va înainta până la sfârşitul anului planul de investiţii de 300 de miliarde de euro pentru a impulsiona creşterea şi crearea de locuri de muncă şi a apreciat că investiţiile sunt vitale în reluarea creşterii economice stabile la nivel european. “Dacă ne veţi susţine astăzi, vom prezenta pachetul privind locurile de muncă, creşterea şi investiţiile până la Crăciun”, a declarat Juncker în faţa eurodeputaţilor, adăugând că investiţiile ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea eficienţei economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.