260 total views

Fostul primar Mircia Gutău a ajuns din nou în vizorul DNA Piteşti din cauza unui denunţ făcut de unul dintre foştii săi colegi de partid, consilierul local independent Bogdan Costinescu, zis Pătrăţel. Fostul pedelist a plecat din partid  prin HG 55, cunoscută şi Ordonanţa traseiştilor politici, din solidaritate cu deputatul independent Romeo Rădulescu.

cosmin, romeo,bogdanDenunţul a fost făcut după declanşarea de către PNL a scandalului  de schimbare a primarului interimar Ion Gigi Matei cu viceprimarul Eduard Vîrlan. Atunci Costinescu a declarat că fostul primar Mircia Gutău l-a ameninţat cu bătaia, dacă nu votează cu liberalii. Costinescu s-a răzbunat şi a trimis la DNA un document incriminator la adresa fostului primar prin care, în 2005,  fostul edil ar fi retrocedat  ilegal un teren din Rm. Vâlcea care, după ce a trecut  prin mai multe mâini, s-a  reîntors la Primărie, în 2009, la un preţ de peste 300.000 de euro. Mai mult, achiziţia s-a realizat prin intermediul biroului notarial al soţiei fostului primar.

“Nu-i fac plângere, dar dau cui vrea documente…”

Săptămâna trecută, primarul Ion Gigi Matei a recunoscut că DNA Piteşti a ridicat un nou teanc de acte emise în mandatul lui Gutău, moment în care toată lumea a presupus că el a dat actele incriminatoare. Realitatea este alta, documentele au fost date de deputatul Romeo Rădulescu, fost primar al Râmnicului şi viceprimar în mandatul fostului edil, Mircia Gutău. Cu puţin timp în urmă, deputatul spunea că nu –i  va face o nouă plângere penală lui Gutău, chiar dacă acesta îl jigneşte ori de câte ori are ocazia, dar va pune la dispoziţia celor interesaţi toate documentele care confirmă contractele oneroase făcute de Mircia Gutău în mandatul de primar.

,,I-am făcut o singură plângere penală că m-a ameninţat cu moartea. Pe mine nu mă interesează să fac plângeri penale, dar  nu mă deranjează să le spun pe toate. Ce vreţi să vă spun că sunt falsuri în declaraţii, nu sunt vorbe, sunt fapte reale. Am şi documente. Le am puse frumos, pe toate, la loc sigur. Eu le scot pe masă, le dau cui vrea să le folosească. Îmi asum responsabilitatea! Documentele le ţin, deoarece trebuie să te aperi împotriva unui infractor. Nu ai ce face. Eu am fost într-o funcţie şi trebuie să mă apăr. Eu nu mă duc să-l pârăsc, iar el pe asta şi mizează, că sunt un om de cuvânt. Dar asta nu înseamnă că nu le pot da cui este interesat de ele. Le am pe un stik…”, a precizat Rădulescu.

 

.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.