265 total views

Într-una din ediţiile anterioare ale publicaţiei noastre, v-am prezentat o interpelare a deputatului Ştefan Ovidiu Popa prin care îi cerea minstrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, finanţarea unui număr de 532 posturi pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din Vâlcea. Interpelarea a fost adresată în scris, pe data de 21 martie a.c., în aceeaşi zi fiind preluată de presa agreată de partid, fără nici cea mai minimă verificare, promovată fiind ca a fi wow!!!

Copy – paste ca-ntre colegi

Colegul de partid, senatorul Bogdan Matei a avut, culmea, aceeaşi doleanţă. Am putea spune că, de fapt, el a fost promotorul interpelării. Senatorul Matei care ne reprezintă judeţul a depus în data de 27 februarie a.c., tot în scris şi tot către ministrul Finanţelor aceeaşi interpelare cu acelaşi text. Acum, ce să credem, că deputatul Popa a făcut un copy – paste de la colegul de partid? Şi apropo, senatorul Matei a primit pe data de 17 martie răspunsul la interpelare, răspuns în care se precizează, pentru cultura generală a domniei sale, că, ”potrivit anexei nr.9 la Legea bugetului de stat pe anul 2017, nr.6/2017, pentru judeţul Vâlcea a fost aprobat, pentru anul 2017, un număr de 530 de posturi”. Cu toate acestea, deputatul Popa a comunicat ministrului aceeaşi interpelare, pe 21 martie.

Popa și Matei habar nu au cine plătește personalul neclerical

Se pare că problemele clopotarilor, groparilor, ţârcovnicilor nu le dau pace celor doi, aşa încât, la doar o lună distanţă, aceştia au ales să depună câte-o interpelare în care să ceară drepturile băneşti pentru personalul neclerical. Aşa cum scrie în interpelarea cu pricina, Consiliul Judeţean Vâlcea nu poate asigura în anul 2017 alocarea de fonduri din bugetul local pentru finanțarea acestor drepturi. “În prezent, Consiliul Judeţean Vâlcean este angrenat în realizarea unor obiective de investiții finanţate din fonduri externe nerambursabile, pentru care asigură contribuţia locală şi pentru care a contractat mai multe credite de la bănci comerciale.(…), însă alocarea de fonduri pentru anul 2017 din bugetul local pentru finanţarea acestor drepturi nu mai poate fi asigurată”.
Atât senatorul Matei, cât şi deputatul Popa susţin că bugetul judeţului nu mai poate suporta şi această cheltuială. Cele două figuri ilustre care ne reprezintă judeţul în Parlamentul României au fost total dezinformaţi sau nu au înțeles ce li s-a ordonat să facă. Noi am aflat că pentru anul în curs, Consiliul Judeţean dispune de banii necesari, suma respectivă fiind asigurată de la bugetul de stat. „Într-adevăr, avem 530 de posturi pe care le ocupă personalul neclerical. Fondurile pentru plata acestora există alocate, garantat. Traseul banilor către personalul neclerical este foarte simplu: Finanţele Publice – Consiliul Judeţean – Arhiepiscopia Râmnicului. Avem, este adevărat, foarte multe cereri pentru suplimentarea veniturilor parohiilor şi mânăstirilor din Vâlcea, dar asta nu înseamnă că vom putea da curs în totalitate. Oricum, ceea ce vă pot asigura,este că avem banii necesari pentru pata celor 530 de posturi”, ne-a declarat Valer Tudor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

1062!

Cei doi parlamentari ai Vâlcii cer în mod expres aprobarea şi finanţarea pentru judeţul Vâlcea a 532 de posturi pentru personalul neclerical. Dacă ne mai ajută matematica, asta ar însemna că în viitorul apropiat vor exista în județ nici mai mult nici mai puțin de 1062 de posturi pentru personalul neclerical, posturi pentru plata cărora vor trebui găsite fondurile necesare. Greşit, domnilor parlamentari! Nici vorbă de aşa ceva. Judeţul Vâlcea va rămâne cu un număr de 530 de posturi pentru personalul neclerical iar oamenii îşi vor primi lunar banii. Data viitoare, înainte de a întocmi o interpelare, ar fi cazul să vă documentaţi temeinic sau exprimarea să fie cât mai clară, nu de alta dar să înţelegem şi noi, muritorii de rând.

Tupeu!

Cu această ocazie, ţinem să-i mulţumim deputatului Popa că ”ne-a răspuns” la apelurile telefonice insistente, senatorului Matei că până la publicarea articolului a „revenit” cu informațiile pe care i le-am solicitat, precum și președintelui CJ Vâlcea că pentru o întrebare foarte simplă ne-a cerut să facem adresă oficială. Dacă am aștepta ca toți factorii de decizie din județ să ne răspundă când au chef, când pot, când au semnal la telefoane sau când se informează, atunci înseamnă că presa care nu este agreată (că doar acesta este motivul pentru care nu ni se răspunde la telefon….că nu pupăm… și vedem greșelile, nepublicând toate prostiile lor) de către cei amintiți ar trebui să dispară. Nu poți să scrii după 30 de zile un material care este perisabil.

 

Mai jos puteți deschide fișierele atașate, pentru informare

interpelare popa

legea bugetului de stat – pagina 175, anexa 9

Matei interpelare

raspuns Matei neclericali 532

Pe aceeași temă puteți citi și

Ţârcovnicii, clopotarii şi groparii se vor ruga pentru Popa

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.