177 total views

A trecut cam neobservat un recent succes românesc la Bruxelles. Candidatul propus de Guvernul României pentru postul de comisar european pentru politici regionale, doamna Corina Crețu, a trecut cu laude și aplauze de audierele și votul parlamentarilor europeni.

Timp de trei ore și jumatate Corina a răspuns cu eleganță, promt și la obiect, la zecile de întrebări puse de colegii săi din Parlamentul European. În ciuda unor cârcoteli interne, potrivit cărora reprezentanta noastră ar putea avea probleme la audieri, evenimentul petrecut pe 2 octombrie, a fost un real triumf. Este un lucru rar să vezi și să auzi un politician român audiat în direct la nivel extern, ore întregi, asupra competenţelor sale pentru a se stabili dacă este demn să ocupe una dintre cele mai importante demnităţi publice europene.

Concluzia unanimă a fost aceea că viitorul comisar Corina Crețu se impune ca o personalitate care reprezintă o valoare adăugată la sistemul instituţional european, dar şi o carte de vizită asupra a ceea ce poate da, ca forţă umană, statul nostru. Românca a avut o prestaţie subliniată de aplauze şi urmată de o decizie imediată şi în unanimitate a Comisiei de specialitate privind susţinerea candidatului nominalizat pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană.

Senator PSD, Laurentiu Florian Coca

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.