3,383 total views

….cu toate astea obține lucrări pe bandă rulantă. Mircea Amărăzeanu, constructorul abonat la banii publici din Consiliului Județean Vâlcea intră iar în atenția noastră. Acum, un drum agricol pe care l-a executat în județul Argeș, comuna Tigveni, și care efectiv s-a rupt în două de poți băga piciorul în despărțitură, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – „Europa Investește în zonele rurale”.

Așadar, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încheiat un contract de lucrări cu SC Civil Speed SRL, având ca obiect de activitate „modernizarea infrastructurii agricole în comuna Tigveni, jud. Argeș”, beneficiar fiind comuna Tigveni. Valoarea totală eligibilă a proiectului – 1.149.969 euro, din care – 909.141 euro finanțare publică prin PNDR, iar 240.827 euro cofinanțare privată a beneficiarului.

Proiectant a fost SC Building Design 2000 SRL, din Ștefănești/Argeș, iar demararea lucrărilor a fost 10.11.2015, termenul de finalizare fiind 28.09.2018. Panoul publicitar informativ are specificat în conținutul afișat și deviza „împreună creștem satul românesc”. Scopul drumului agricol, asfaltat de SC Civil Speed SRL, și care porneşte din DN 73C (Câmpulung-Curtea de Argeş-Rm. Vâlcea) a fost fluidizarea traficului, scurtând calea celor interesaţi să ajungă pe DJ-ul ce străbate comunele Tigveni, Cepari și sigur și altele.

Ca de fiecare dată, în urma mai multor sesizări, am străbătut acest drum agricol asfaltat (Poliția Tigveni știe) pentru a verifica dacă cele aduse la cunoștință sunt într-adevăr așa. Fără a comenta prea multe, deși lucrarea nu a ieșit din garanție, vă spunem că drumul agricol suferă „modificări” vizibile și care pot fi ușor reparabile, dar nu are cine. Constructorul Civil Speed care are probleme pe toate lucrările contractate, cu siguranță știe că drumul agricol efectiv s-a rupt în două, dar nu are nici un gând să-l repare.

La nici 2 ani de la finalizare să se rupă așa? Asta înseamnă că din nou avem a face cu o calitate extrem de proastă a lucrării, lipsă materiale necesare. Domnilor, acest drum nu avea voie să se rupă nici în următorii 10 ani, dar în cei 2 ani!!! Și asta că eu acum am aflat, dar drumul o fi rupt de ceva vreme, asta nu știm!!! Lungimea drumului mai are astfel de porțiuni care așteaptă „să crape” sau iarbă crescută în mijlocul lui!!! Domnilor de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cine a făcut această recepție? Cum e posibil să se rupă drumul în două la nici doi ani de la finalizarea lucrării ? Cum să crească iarba în mijlocul lui? Cum să se lase în stânga, pe margine, până la formarea unei gropi? Cum?

Concluzia?

Majoritatea conducătorilor își bat joc de bugetul local, județean, național, european! Avem constructori care fură și pe care nimeni nu-i controlează. Avem lucrări de cea mai proastă calitate și nimeni nu verifică! Îi mai auzi pe unii, gen președintele CJ Vâlcea, pe x drum nu s-a mai intervenit de 50 de ani!!! Păi da, stimate domn, dar acel drum mai rezistă încă 50 de ani de acum încolo!!! Ale voastre, executate cu valori exagerate, vedem cum ajung în cel mai scurt timp posibil după finalizare!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.