248 total views

Un comunicat remis presei de către Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, întrece așteptările unui jurnalist care ar dori să primească comunicate despre activitatea administrativă a județului din partea conducerii și în nici un caz un comunicat de presă care ne demonstrează că prima instituție a județului s-a transformat în agenție de publicitate.

Am citit comunicatul cu pricina și nu am înțeles decât un singur lucru: Constantin Rădulescu ne-a dat dovada de încercare de asumare a unor merite necuvenite promovând un agent economic care va avea nevoie de forță de muncă, și asta peste luni de zile…

Rădulescu nu știe ce înseamnă expresia pe care a folosit-o în comunicat și anume, „parteneri sociali”, care nu doar că te duce cu gândul la un parteneriat în care societatea prezentată se ocupă de cazurile sociale, în speță, ale județului Vâlcea și nicidecum la ceea ce exprimă dumnealui – ofertă de lucru, ci se referă strict la problemele sociale din societate. Partenerii sociali sunt cei care găsesc soluții pentru rezolvarea conflictelor din domeniul muncii sau care se înscriu în programe sociale. Un parteneriat social, domnule Rădulescu, se referă strict la educație și formare profesională care presupune o relație de colaborare între instituțiile sistemului educațional – unitate de învățământ, inspectorat școlar, Direcție de Asistență Sociala, Sănătate, Ministerul Educației Naționale și alte instituții subordonate acestora și nicidecum între o instituție publică și un agent economic privat care are la îndemână propia campanie de promovare a ofertei de lucru. Agentul economic privat plătește pentru promovarea ofertei de lucru și în nici un caz nu poate ocupa, domnule Rădulescu, timpul de muncă al unui angajat CJ, și evident plătit din bani publici, să scrie comunicate de presă fara niciun scop și/sau rezultat.

Nu credem că ăsta este rolul instituției Consiliului Județean și nici al dvs ca președinte. Președintele este plătit tot din bani publici pentru rezolvarea problemelor la nivel de județ (vezi proiect SMID – cel mai mare eșec) și nu găsirea de personal pentru privați. Județul se învârte după soare, nu-i lipsește nimic și acum vă preocupați să găsiți oameni care să muncească la privat. Jenant!

Și dacă tot ne-ați dat apă la moară, răspundeți la întrebările de mai jos, dar răspundeți dvs să nu răspundem noi…

  1. Care este contribuția Consiliului Județean și a dvs personal, la investiția firmei La Provincia?
  2. Ce alte proiecte de sprijinire a mediului de afaceri are Consiliul Județean sub conducerea dvs.?
  3. Ce rezultate a avut întâlnirea cu conducătorii firmei și ce concluzii s-au tras? Ce acțiuni viitoare s-au stabilit, de ambele părți, și cum ajută aceste acțiuni comunitatea din Vâlcea?
  4. Cum anume, concret, Consiliul Județean și Constantin Rădulescu ajută firma La Provincia să găsească angajați?
  5. Cu ce alți “parteneri sociali” urmează să mai aibă întâlniri Consiliul Județean și a sa conducere?

Definiţia termenului de parteneri sociali

„Termenul de „parteneri sociali” este folosit pe scară largă în Europa pentru a desemna reprezentanţii conducerii şi ai salariaţilor (patronate şi sindicate). Partenerii sociali au un rol bine definit în gestionarea problematicii socio-economice: aceştia reprezintă interesele şi problemele din domeniul muncii sub toate aspectele, fie că este vorba de condiţiile de muncă, de pregătirea profesională continuă sau de standardele salariale. Partenerii sociali sunt abilitaţi în special să poarte dialog în numele membrilor şi să se angajeze în negocieri ce pot duce la încheierea de acorduri colective. Prin urmare, partenerii sociali nu exprimă doar interesele conducerii sau ale salariaţilor, ci pot, în timpul negocierilor, să se angajeze în numele acestora. Se distinge astfel dialogul social, descris ca un proces vast de negociere şi de consultare colectivă, fie că este bipartit între partenerii sociali independenţi sau tripartit cu autorităţile publice, de dialogul civic, care este mai larg şi implică alte grupuri de interese. În consecinţă, dialogul social poate deveni un instrument puternic pentru rezolvarea în comun a problemelor”.

Comunicat CJ Vâlcea

„LA PROVINCIA” DEZVOLTĂ NOI CAPACITĂŢI DE PRODUCŢIE ŞI CREEAZĂ APROXIMATIV 300 LOCURI DE MUNCĂ

În cursul dimineţii de astăzi, 21 ianuarie 2019, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit, la sediul instituţiei, cu reprezentanţii conducerii „La Provincia”.

Întâlnirea se înscrie într-un program amplu de colaborare şi întâlniri cu reprezentaţi ai conducerilor instituţiilor, unităţilor administrativ-teritoriale şi ale agenţilor economici din judeţ, întâlniri pe care Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea le-a demarat la începutul acestui an.

„Consider că este de datoria mea, ca Preşedinte al Consiliului Judeţean, să am un dialog, corect şi deschis, atât cu cetăţenii judeţului, cât şi cu toţi cei care se află la conducerea unor instituţii sau agenţi economici, care desfăşoară activităţi şi care se dezvoltă pe teritoriul judeţului Vâlcea, generând noi locuri de muncă pentru vâlceni. În opinia mea, toţi cei care oferă de lucru vâlcenilor pot fi consideraţi parteneri sociali pentru Consiliul Judeţean şi, de aceea, mi-am propus ca, în acest an, să mă întâlnesc mai des cu ei. După ce anul trecut am vizitat capacităţile de producţie „La Provincia”, astăzi m-am întâlnit cu cei care fac parte din conducerea grupului şi m-am bucurat să primesc vestea că, în următoarele 2-3 luni, îşi vor extinde capacităţile de producţie şi vor avea nevoie de forţă de muncă – de la personal cu o calificare superioară, la electricieni, mecanici sau alte meserii. Mă gândesc că această informaţie le-ar putea fi utilă unora dintre foştii salariaţi ai Oltchim (mă refer la cei disponibilizaţi), dar şi altor vâlceni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Întâlnirea de astăzi îmi confirmă că aceste dialoguri sunt benefice tuturor şi, de aceea, voi continua să am astfel de întrevederi pe tot parcursul acestui an”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea”.

Domnule Rădulescu, vă rugăm să ne transmiteți, într-un timp relativ foarte scurt, de azi pe mâine dacă se poate și nu la vară, „programul amplu de colaborare și întâlniri” de care faceți vorbire în comunicat, pentru că orice astfel de demers, nu-i așa, are la bază o strategie de abordare și bănuim că se regăsește într-un document PDF.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.