329 total views

Singura echipă de fotbal din Liga a 3-a care face cinste județului Vâlcea, bătaia de joc a președintelui Rădulescu, care după ce a promis public că o va finanța, înțelege să-i aloce suma de doar 30.000 mii lei, sumă ce se va consuma extrem de repede, în condițiile în care executivul din Horezu a solicitat suma de 200.000 mii lei, fiind cunoscută urgența și importanța finanțării. Ori suma de 30.000 mii lei, în opinia noastră, este ceva de genul…„ia bă și tu să nu zici că nu ți-am dat”…, exact așa se poate traduce.

Totuși, suma de 200.000 mii lei a fost specificată în adresa care stă la baza proiectului de hotărâre în urma discuțiilor dintre reprezentanții CJ Vâlcea și cei ai Primăriei Horezu și în nici un caz că așa a vrut cineva anume. Concret, nu a hătărât cineva de capul lui această sumă, ci ea provine în urma discuțiilor și a calculelor făcute în urma necesităților avute cu echipa de fotbal. Iar Rădulescu ce face? Le aprobă doar 30.000 mii lei, iar diferența o dă la CL Râmnicu Vâlcea, conform contract de asociere. Pe primul loc este Gutău Mircia și ale lui mofturi și apoi echipa „Flacăra Horezu”.

Chiar dacă primarul Sărdărescu a refuzat să ne dea un punct de vedere concret (cât ajung acești bani pentru echipă, ce poate asigura cu această sumă sau de ce în urma înțelegerilor i s-a aprobat doar atât) spunând doar: „atât s-a putut și avem promisiuni că la anul vom mai fi sprijiniți”, am simțit dezamăgirea. Cu siguranță edilul se gândește cum va da această veste singurei echipe care face cinste județului și cărora le promisese că CJ le va asigura finanțarea de 200.000 mii lei și nu 30.000 mii. Pentru că așa cum am mai spus, o echipă de fotbal nu rezistă doar cu o finanțare de moment și ar trebui sprijinită și de factorul economic județean și local. Este cunoscut faptul că de la un meci la altul se fac eforturi mari pentru a găsi sursa de finanțare. După fiecare meci probabil echipa spune ceva de genul: „ne-am descurcat și de această dată, să vedem ce facem pentru următorul meci”. Și, nesiguranța poate aduce insuccese.

În august 2018 se aprobă contractul de asociere dintre Consiliul Județean Vâlcea și Municipiul Râmnicu Vâlcea prin Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, privind susținerea sportului de performanță și astfel CJ alocă CL suma de 200.000 lei pentru Sport Club Municipal. Suma deja a fost integral cheltuită și se justifică astfel: „precizăm că suma alocată de 200.000 mii lei a fost cheltuită integral, iar imaginea Județului VâlceaConsiliul Județean Vâlcea a fost promovată prin aplicarea denumirii Consiliului Județean Vâlcea pe echipamentele sportivelor echipei de handbal feminin, autocolante, bannere, mesh-uri și totodată stema Județului Vâlcea a fost aplicată pe autocolante și bannere.

În ședința de astăzi, 31 octombrie 2018, CL Râmnicu Vâlcea solicită suplimentarea sumei deja alocate și mai sus menționată, conform contract de asociere, cu încă 200.000 mii lei, dar președintele Rădulescu, cu riscul să-l supere pe Gutău, îi va aloca, cu votul consilierilor, suma de 150.000 mii lei. 30.000 mii s-au dus către „Flacăra Horezu”.

De menționat că județul Vâlcea nu are nicio reprezentantă în primele trei ligi, după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a desființat, iar ACS Șirineasa s-a mutat la Petroșani. Așadar, echipa ”Flacăra Horezu” merită sprijinită financiar nu doar de CJ Vâlcea, ci și de factorul economic județean și local prin parteneriate consecvente. O echipă de fotbal nu rezistă doar cu o finanțare de moment.

Concluzia?

SCM Râmnicu Vâlcea primește 200.000 pe care i-a cheltuit extrem de rapid și au ajuns se pare doar pentru, bannere, mash-uri și autocolante, iar acum mai vrea 200.000 și pentru asta „Flacăra Horezu” rămâne de căruță și primește doar 30.000 mii lei.

Acesta este Gutău Mircia care a început să „pape” și banii județului, cei ai municipiului nu-i mai ajung!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.