167 total views

În trecut, drumul care străbate comuna Bărbătești pe o lungime de trei kilometri a fost inclus destul de des la capitolul „Diverse” de conducerea județului. Decizia recentă a președintelui interimar Gheorghe Păsat de a reabilita șoseaua l-a luat prin suprindere până și pe primarul Constantin Banacu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În acest an, drumul va fi reabilitat pe o porțiunea de 1,4 kilometri, urmând ca diferența prevăzută în proiect să fie realizată anul viitor. Drumarii au executat deja lucrările de reabilitare pe tronsonul pe care Primăria Bărbătești a intervenit în luna septembrie pentru schimbarea țevilor de apă.

„Mulțumim din suflet conducerii CJ Vâlcea pentru că și-a amintit că în comuna Bărbătești există un drum mizerabil- DJ 646 E- și ne-a alocat și nouă fonduri pentru reabilitarea și lărgirea lui. Sperăm că vom reuși să reabilităm și diferența de 1,4 kilometri din drum, anul viitor. Pe aceste distanțe au fost înlocuite conductele de apă”, a precizat primarul Constantin Banacu.

Potrivit alesului local, conductele de apă de pe marginea DJ 646-E, care aveau o vechime de 20 de ani, au fost înlocuite pe un segment de un kilometru cu unele mai rezistente, iar lucrările vor continua în aceste zile.

Stadion modern la Bărbătești. Obiectivul sportiv va fi inaugurată în scurt timp

Lucrările la stadionul din Bărbătești au intrat pe ultima sută de metri. Obiectivul va avea o tribună cu 400 de locuri și va putea găzdui inclusiv meciuri din eșaloanele superioare. Lucrările au început în urmă cu circa șase ani și ar fi trebuit să fie finanțate de Guvernul României. Din cauza faptului că Executivul nu a alocat un leu pentru realizarea acestui obiectiv, investiția se va finaliza abia în acest an. Consiliul Local Bărbătești a făcut un efort financiar considerabil în ultimii ani pentru construirea stadionului. Până în acest moment, autoritățile locale au alocat aproximativ 900 000 de lei pentru stadion.

„Ne-am dorit să inaugurăm stadionul de Sfântul Dumitru, dar din păcate nu a fost gata până atunci pentru că se mai lucrează încă la instalația electrică și instalația sanitară. Sperăm totuși să putem face inaugurarea în acest an. Investiția a fost realizată integral cu fonduri din bugetul local, deși atunci când am pornit proiectul trebuia să primim finanțare pe O.G. 28”, a declarat edilul

Terenul de joc este de categoria A, iar tribuna stadionului are o capacitate de 400 de locuri. Primarul din Bărbătești a avut în vedere inclusiv izolarea termică a vestiarelor, precum și asfaltarea drumului de acces spre stadion.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.