190 total views

Remus Daniel Nițu a fost numit președintele ALDE Vâlcea printr-o decizie semnată de copreședinții Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Nitu

Nemulțumit de faptul că Buican nu l-a vrut candidat pentru președenția Consiliului Județean, Nițu a plecat din PNL și a devenit președintele nemulțumiților altor partide, unii dintre ei foști colegi de-ai lui din PNL, cum ar fi Ion Nicolae-Dințișor, Liviu Boban-Tirbușon, ș.a., care au fomat un partid plin de petice politice. Ca și la intrarea în PNL, Dan Nițu este privit ca un om cu bani, gata oricând să ajute un nevoiaș în schimbul unui vot. Pentru că, nu-i așa, ”prietenul” la urnă se cunoaște.
A ajuns senator PNL numai pe criterii financiare, adică și-a cumpărat postul de parlamentar cu bani grei care au ajuns și prin buzunarele lui Buican și pe la alții de pe la București… Nimic nu l-a recomandat pentru forumul legislativ al țării, prin care a trecut ca gâsca prin apă. În cei patru ani de mandat nu ne amintim să fi făcut și el o lege, a votat însă foarte multe legi pe care n-a reușit să le înțeleagă niciodată. Poate că și din această cauză Dan Nițu nu mai vrea în Parlament, unde era forțat zi de zi să citească sute de pagini într-o limbă străină de el, pe care n-a reușit încă s-o stăpânească și s-o înțeleagă suficient de bine încât să-i deslușească sensurile.
Acum vrea la Consiliul Județean pentru că aici foștii președinți, inclusiv interimarul de acum, n-au fost obligați de nimeni să învețe să se exprime. Au vorbit ca și el, gângăvit, cu ”îîîîîîî” prelungit între cuvinte sau jumătăți de fraze, cu deficiențe grave din punct de vedere gramatical, siluind biata limbă română. Spre norocul lui, Nițu n-a vorbit în fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor centrale și nici a unor ziariști de pe acolo, că-l făceau de râs în fața națiunii. Aici vorbește pe bani (puțini, ce e drept) și toată presa vâlceană… mucles!
Atunci, ce-l recomandă pe Dan Nițu să fie președinte CJ? Unii spun că a excelat cu firma lui, că a făcut mulți bani și că e bun administrator. Suntem de acord, însă, a făcut bani pentru el și firma lui, ori Consiliul Județean nu poate fi tratat ca un SRL care vinde materiale de construcții la Măciuca. C J este o pălărie foarte mare pentru Dan Nițu și ar trebui să se gândească mai bine la asta. Oricum, vâlcenii cu scaun la cap știu că Nițu nu valorează nici cât o ceapă degerată, drept pentru care nu se vor înghesui să-l voteze. Se așteaptă o ofertă mai bună din partea altor partide, fie el și un partiduleț care să aibă un candidat cu vână.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.