64 total views

Din patru în patru ani, populaţia alege Consiliile Municipal Orăşeneşti şi Comunale, precum şi Consiliul Judeţean. Consilierii aleşi sunt toţi animaţi de intenţii generoase şi îşi propun ca în mandatul de patru ani, să rezolve foarte multe din propunerile care le vin de la electorii lor.

În acest sens, dumnealor, se cer în Adunări Generale sau Consilii de Administraţie ale unităţilor subordonate unităţii administrativ teritoriale din al cărui consiliu fac parte. Ca membrii în AGA sau CA, domnii consilieri, primesc indemnizaţii care au ca punct de plecare o cotă din salariul managerului regiei sau intreprinderii cu capital majoritar de stat, aflate în subordinea UAT-ului. În multe cazuri, indemnizaţia lor, depăşeşte indemnizaţia pe care o au cei din executivul unităţii administrativ teritoriale. O astfel de situaţie, s-a creat la nivelul Municipiului Rm. Vâlcea unde, viceprimarul cu atribuţii de primar, Ion Gigi Matei a solicitat diminuarea indemnizaţiilor primite de consilierii care sunt membrii în AGA şi CA, de la Apavil-Operatorul Regional de Apă şi Canal, la care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea este acţionar majoritar. Spre marea surpriză a domnului Matei, consilierii locali “au căzut la vot” proiectul de hotărâre. Ce ne spune nouă acest vot? că încă odată zicala românescă “cămaşa e mai aproape de corp decât haina”, se dovedeşte corectă. Consilierii locali care vezi doamne au mari responsabilităţi în AGA şi CA al Apavil, nu puteau să se ducă pe mai puţini bani acolo deşi, în timpul alegerilor, toţi au declarat că vor face tot posibilul să micşoreze cheltuielile administrative ale Primăriei şi să mărească fondurile de investiţie.

Că aceste declaraţii au numai manipulatori la adresa electoratului, ne-am dat seama !…la ultima şedinţă a Consiliului Local. Pe bună dreptate domnul Ion Gigi Matei le-a reproşat consilierilor locali că cel care are mari responsabilităţi în actul de conducere este el, domniile lor făcând mai mult act de prezenţă pe la Apavil, decât să vină cu idei vis-a-vis de eficientizarea şi dezvoltarea activităţii Operatorului Regional de Apă şi Canal. Şi această discuţie se poate extinde şi la regia Eta SA, precum şi la alte instituţii aflate în subordinea Primăriei. Spre marele său merit, Ion Gigi Matei a mers până la capăt şi a blocat plata acestor sume de bani până la lămurirea situaţiei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.