1,355 total views

Conform declarațiior primarului Tudor Velcu Istocescu, anul 2015 va fi un an bogat în realizări, dacă ar fi să privim la numărul mare de proiecte ce se află depuse pentru a primi diverse surse de finanțare.

La ora actuală se află în derulare proiectul „Extindere alimentare cu apă în satul Dianu”, care este realizat în procent de 50% și care are ca termen de finalizare 31 decembrie 2015, dată de la care toate cele cinci sate ale comunei Stroești vor beneficia de apă potabilă din bazinul central care are o capacitate de 600 de tone. “Având în vedere că sursa de apă din satul Dianu este insuficientă, în prezent suntem în proces de licitație pentru un nou obiectiv ce face referire la aducțiunea de apă din satul Stroești în satul Dianu, dar și la alimentarea cu apă potabilă a cătunelor Udvești și Pălunești din satul Dianu”, ne-a declarat primarul comunei Stroești.

Proiecte finanțate pe GAL Horezu

Asociația Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Horezu reprezintă o șansă pentru oamenii gospodari. Comuna Stroești a realizat în cadrul acestui proiect, care a primit un ajutor public nerambursabil de 72.278 euro, un teren de sport multifuncțional, nocturnă, împrejmuire teren din plantație de arbuști și lucrări de reabilitare. În cadrul acestui proiect s-au propus a fi realizate următoarele investiții: renovarea Căminului Cultural din satul Dianu, amenajarea unui loc de joacă pentru copii în satul Cireșu și a altuia în satul Stroești.
Calamitățile de anul trecut au lăsat urmări grave și la Stroești. „La ora actuală, executivul local face toate demersurile pentru obținerea fondurilor și alocarea din bugetul local a unor sume de bani care ar trebui utilizați pentru reabilitarea celor peste 40 km de drum de interes local afectat de inundațiile din 2014. Aici se regăsește și drumul care unește satul Obrocești de satul Dianu. Chiar daca este mai puțin circulat, iar în zona respectivă nu locuiesc decât trei familii, pentru mine este importantă refacerea lui, deoarece și acești oameni trebuie să beneficieze de condiții normale de viață”, ne-a mai spus primarul Velcu.
Primarul Stroeștiului a ținut să precize că în comuna pe care o conduce există o foarte bună colaborare între edil-viceprimar-consilierii locali-salariații Primăriei-cadrele didactice-medici-poliție, bunul mers al localității datorându-se în mod egal acestor oameni care pun umărul la dezvoltarea și modernizarea comunei.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. intrebarea este de ce este foarte putin circulat drumul care face legatura intre dianu si satul obrocesti?
    din cauza autoritatilor locale care nu si-au mai dat intereseul de acest drum de vreo 20 de ani. si de ce este declarat la consiliul judetean valcea ca fiind drum circulabil??
    am dovezi prin care justific ca acest drum este declarat circulabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.