248 total views

Conducerea județului și implicit reprezentantul Guvernului în teritoriu nu pot rezolva situația a două drumuri naționale rupte și care pun în pericol viața șoferilor și nu numai. Și atunci, ne întrebăm: vorbim de o prostie acumulată structural și ornată individual sau de epoca de dominație Rădulescu care a stabilit o relație privilegiată cu tâmpenia? Evaluarea autorităților va fi stabilită la urne în 2020 de evaluarea cetățenilor care sperăm că au deschis deja ochii și văd cine ne conduce…

Drumuri naționale de pe teritoriul județului Vâlcea sunt rupte, iar autoritățile locale stau și se uită

După DN 64 – Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești, avem probleme pe DN 67 Râmnicu Vâlcea-Horezu-Târgu Jiu, la km 77 în zona Negrulești, unde pe o lungime ce depășește puțin peste 20 m s-a produs o alunecare de teren, zona fiind una cu roci argiloase care favorizează aceste alunecări, așa cum susține și primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu.

Așa cum se poate observa și din imaginile alăturate, alunecarea de teren a afectat drumul național care, din primăvara lui 2018, este uitat de autorități. Pe principiu, am venit, am văzut, am constatat, din martie și până astăzi, nimeni, dar nimeni, nu a mai făcut alte demersuri pentru a rezolva drumul ce pune în pericol traficul rutier. Să nu uităm o secundă că acest drum este tranzitat în exces de camioanele ce aparțin omului de afaceri Viorel Bica și care au un tonaj din cel mai greu.

Problema DN 67 este identică cu cea a DN 64 (Băile Olănești)

Deci, istoria se repetă, autoritățile sunt aceleași. Deși vorbim doar de 20…25 m drum rupt, autoritățile iar ignoră pericolul. Probabil, cârcotașii vor spune că iar criticăm autoritățile locale care sunt legate de mâini și de picioare în a rezolva problema și asta pentru că, așa cum spun dumnealor și spun foarte corect, nici DN 67 nu este în administrarea lor, ci tot în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, secție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar ele (n.r. autoritățile) sunt cele care trebuie să facă lobby la această instituție și nu fac, iar noi asta am criticat! Nu o să vină nimeni, niciodată, din ministere ori instituții regionale să ne rezolve nouă problemele locale, dar autoritățile noastre care ne reprezintă o pot face, făcând potecă pe la ușile lor. Despre asta este vorba! Delăsarea este mama eșecului, domnilor care ne conduceți – Rădulescu și Marin. Câte drumuri ați făcut la minister ori la direcția regională pentru a rezolva situația? Ieștiți din birouri și faceți presiuni că sigur veți rezolva situația. Dacă stați și așteptați să vă caute ei, ne apucă iarna cu drumurile rupte. Și cred că ne va prinde!

Să înțelegem că vă sabotați singuri?

Așadar, Constantin Banacu – primar PSD, Constantin Rădulescu – președinte PSD, Golumbeanu Alin – director PSD- Direcția Regională de Drumuri Craiova, Lucian Șova – PSD -ministru transporturilor, iar noi stăm cu drumurile rupte pentru că incompetența, indiferența ori nepăsarea sunt „calități” care îi reprezintă. Adevărul este că e bine rău să dormi în papucii statului pe salarii nesimțite. Dacă la minister ori la direcție era un liberal ziceați că totul e politic, dar peste tot sunteți voi, ciuma roșie!

De Prefectul Marin Florian ce să mai spunem? El este apolitic și nu poate face nimic legal. Concret legislația nu e de partea lui. Recent, a declarat într-o conferință de presă că „nimeni, nici o instituție din Vâlcea, nu poate să facă demersurile legale pentru un proiect, pentru că drumul este în administrarea CNAIR și ea este cea care face proiectul de hotărâre de Guvern. Nici măcar nu poate prefectul și președintele Consiliului Județean să înainteze un proiect de hotărâre, înaintează doar documentele către instituția respectivă care la rândul ei le promovează. Asta este legislația. Nu putem să promovăm un proiect de hotărâre până nu se respectă niște pași, până nu se emit rapoarte de evaluare de către administrațiile locale. Nu putem să evaluăm noi din birouri cât anume este distrugerea produsă. Vin rapoarte operative, vin rapoarte de evaluare, abia după aceea când se stabilește acea sumă se înaintează către Guvern”.

În aceeași conferință de presă, Marin i-a transmis lui Nicolaescu, proprietarul gropii de la Măldărești, să citească Legea prefectului și să vadă ce atribuții are prefectul. Ne pare rău domnule prefect, și nu îl apreciem pe Nicolaescu, dar indicat ar fi nu să citiți sau să recitiți Legea prefectului, dar pe viitor să nu mai faceți astfel de declarații, că vă descalificați!

Din martie, când au venit, au văzut și au întocmit o documentație, nimeni nu a mai zis un cuvânt, spune primarul Banacu care promite că va începe „războiul” cu toate autoritățile județene până ce situația drumului rup va fi remediată.

Concluzia?

Domnule prefect să nu mai spuneți niciodată că „nimeni, nici o instituție din Vâlcea, nu poate să facă demersurile legale pentru un proiect”….

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.