137 total views

Voluntarii străini fac educație nonformală cu elevii de la Școala Colonia Nuci 

Proiectul voluntarilor presupune diferite activități cu elevi din școlile de la periferia orașului. La Colonia Nuci, copiii se bucură de prezenta tinerilor voluntari timp de două săptămâni.
Activitățile de la Școala din Colonia Nuci au început săptămâna trecută și vor continua și in următoarele zile. Cei patru tineri voluntari, membri ai proiectului Active Patricipation for Rural Development RO-21-124-2012-R3_EPW (Participare Activă pentru Dezvoltare Rurală) și-au propus să folosească diverse metode de educație nonformală prin care să îi aducă pe elevii acestei școli mai aproape de valorile unei societăți civilizate. Georgeta Mureanu, coordonatorul proiectului explică: Voluntarii folosesc o gamă largă de jocuri și activități cu elevii, începând cu cei de la clasa I pană la cei mari, de clasa a VII-a, fiecare activitate având specificul ei. Încercăm să îi învățăm cu să lucreze în echipă, cum să se respecte unii pe ceilalți cu cum să se respecte pe sine. Considerăm că fiecare elev, indiferent de condiția materială a familiei din care face parte are dreptul la un start bun în educație și la o șansă spre mai bine. Voluntarii din proiectul nostru lucrează în special cu acest gen de elevi și încearcă să le dea un imbold pentru a conștientiza cat de necesar este să rămână în școală și să își continue educația.
Volutarii din acest proiect vin din Georgia, Turcia și Portugalia, prin intermediul organizației gazdă Asociația Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale, Vâlcea. Proiectul este finanțat prin intermediului Programului European Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.
Persoană de contact: Georgeta Mureanu, tel: 0758989926

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.