201 total views

În acest an, absolvenţii de liceu din judeţul nostru au trecut examenul de bacalaureat în condiţii mai bune decât în anii trecuţi. Rezultate similare au obţinut şi elevii de la şcolile gimnaziale la evaluările din anul şcolar curent.

În lumina succeselor obţinute, suntem îndreptăţiţi să-i felicităm pe toţi elevii care au reuşit să promoveze evaluările şi examenele la care au participat. Totodată, vreau să le mulţumesc educatorilor, învăţătorilor, profesorilor şi părinţilor pentru efortul depus, graţie căruia, elevii, şcolile şi liceele vâlcene se situează în elita învăţământului românesc.

În acelaşi timp, ţin să menţionez că responsabilii cu învăţământul, ai Guvernului României, între care ne mândrim cu doi miniştri tineri şi receptivi la modernizarea şcolii româneşti, nu i-au uitat nici pe aceia care nu au obţinut baremurile sau notele de promovare. Astfel, se vor organiza activităţi suplimentare de pregătire şi noi sesiuni de examene. În acest context, apreciez îmbunătăţirile aduse Legii Educaţiei Naţionale printr-o recentă ordonanţă, care este bine primită de corpul profesoral din întreaga ţară.

Toate acestea sunt semne că învăţământul românesc se aşează pe principii, valori şi practici pedagogice normale, adecvate specificului muncii educative şi că sistemul de învăţământ începe să dea rezultate din ce în ce mai bune şi, ceea ce este mai important, să se autoregleze prin resursele interne.

Sistemul nostru şcolar are toate posibilităţile să facă lumină şi să evite în viitor evenimente nedorite, încât să nu mai fie nevoie de intervenţia din afara sistemului educaţional .

Spre cinstea lor, toţi cei care au participat la aceste evaluări şi examene în şcolile şi liceele vâlcene, şi-au făcut datoria, iar acum merită felicitari şi o binevenită vacanţă.

 

SenatorPSD

Laurenţiu Florian Coca

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.