261 total views

De când a preluat fotoliul de primar al comunei Vaideeni, Daniel Achim Băluță a reușit să implementeze diferite proiecte care să vină în sprijinul cetățenilor și care, totodată, să ajute la transformarea unei localități ce rămăsese încremenită în timp.

Școala veche, monument istoric, aflat într-un stadium avansat de degradare, reprezintă o prioritate pentru tânărul primar. Cu o istorie impresionantă, cu peste 800 de ani de atestare documentară, școala a fost, în decursul timpului, locație pentru căminul cultural din localitate, primărie, dar a servit și pentru organizarea cursurilor pentru elevii din clasele primare. “Școala veche este importantă pentru noi toți. Este locul unde ne-am format. Este ca un simbol pentru comuna noastră. Acum se află într-o stare avansată de degradare. Vreau să o transform în muzeu. În această privință, am depus deja un proiect pe fonduri norvegiene.Valoarea aproximativă care ne-ar fi necesară pentru refacerea școlii este de un milion de euro. Încerc și fac toate demersurile pentru a reuși să accesăm și să beneficiem de fonduri de finanțare pe POR. Proiectul va fi adaptat pe ceea ce prevede noul ghid. Oricum, ideea este că doresc să mutăm în locația școlii vechi biblioteca, să facem un muzeu, iar două săli să fie dedicate manufacturii, în vederea păstrării meseriilor tradiționale pentru zona noastră”, ne-a declarat primarul Daniel Achim Băluță.

DJ 665

Printre proiectele implementate de primarul Vaideeniului se află și cel privind refacerea și modernizarea DJ 665, cu un total de 16 km.” Drumul se întinde pe 16 km, 11 km aparțin comunei Vaideeni, iar aproximativ 5 km Horezului. Contractul a fost semnat în primăvara anului trecut. Peoiectul este finanțat prin fonduri europene 98%, iar 2% din costul de execuție va trebui suportat de Consiliul Județean. Termenul de finalizare este sfârșitul acestui an”, ne-a mai spus primarul Băluță.

Canalizare

O altă prioritate pentru primarul Vaideeniului o reprezintă reţeaua de canalizare: “În luna martie, am început lucrările la proiectul “Extindere reţea canalizare, tronsonul Învârtita Dorului – Staţia de Epurare”. Această extindere de canalizare este de-a lungul DJ 665 şi cuprinde 900 m. Valoarea totală a proiectului este de 100.000 de euro pe OG 28 şi are o durată de execuţie de 6 luni, dar sperăm să se realizeze într-un timp mai scurt pentru a nu afecta lucrările de reabilitare drum DJ 665”.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.