1,712 total views

La numai câțiva kilometri de municipiu, în prag de alegeri locale, comunitatea budeșteană este zguduită de mister și „doamne ferește”, cică, pe drumurile pline de praf și pulbere liberală, ar umbla o stafie galbenă care a împlinit, deja, trei mandate. Umblă pe la ceas de seară, nu singură, ci însoțită de niște strigoi care împlinesc profeția că strigoiul nu ia de la străini, ci de la neamuri.

comuna budesti

Stafia galbenă le explică, în limbaj liberal, cum că primăria este încălzită cu mari sacrificii, adică, mama lui de conbustibil lemnos! A costat tocmai un miliard de lei vechi, deși orice om normal vede că locația, unde a dormit primarul vreo trei mandate, este înconjurată din grămezi de lemn de plută, adică cel mai ieftin, prost caloric și poate fi oricând tăiat de pe terenurile comunității, că doar nu se pricepe orice nea Ion la ecuația combustibilului.

Purtătorii de voce ai stafiei galbene anunță cu surle și tobe că, în curând, la Budești vor fi reprezentații de circ, adică galbenul strigoi șef care tocmai a luat cu japca izlazul comunal, va aduce urși să-l ajute la vânătoare. Iar când Marele galben va fi plecat (unii speră, de tot), stafia va umbla cu ursul, dar cetățenii i-au zis într-o voce „du-te, bă și plimbă ursul!”

Mare belea pe capul stafului galben! Au întins mese până și la biserică, chemând enoriașii la „una mică”, iar aceștia se bat satisfăcuți pe burtă că au mâncat și băut la parastasul de pomenire a trei mandate  liberale, fie-le țărâna cât mai grea!

Dilema e mare. În prostia lor cu patalama galbenă, slugoii fantomei cred că oamenii  nu mai pot fi prostiți. Ajung 12 ani de bălmăjire liberală. Primarul şi vicele trebuie să plece cât mai repede, altfel vor avea un rendez-vous la ceas de seară cu surorile Anișoara şi Denisa, care s-au dovedit a fi fete rele, fără milă față de ciocoii noi cu vile la Pipera.

La despărțire de cuplul de „vai și aoleu” din primărie, nu putem încheia decât cu un citat din romanul „Setea” al lui Titus Popovici: „Addio, bă!”

Semnează,

Nicolae al doilea…primul era ocupat…!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.