74 total views

Prin celebra noastră urbe ( celebra de la arestarea celor doi primari) a trecut un zvon care a împietrit întreaga lume politică… posibil, în iulie să avem alegeri la primărie. Acest zvon a creat iniţial o stare de consternare generală, urmată de o stare de hiperexcitabilitate politicianistă. Toată lumea face calcule de parcă suntem oraşul urmaşilor lui Pitagora, iar toată lumea crede că a găsit soluţia ocupării postului de primar. Cam cum îşi fac calculele politicienii noştri, încercăm noi să anticipăm în prezentul material:

Matei doar de alegeri parţiale se pare că are noroc…aşa ghinion…

PSD-ul, ‘călare” pe rezultatele de la europarlamentare, când a câştigat în toate cele 88 de secţii de votare şi a acumulat 8633 de voturi, consideră că îşi va adjudeca şi postul de primar. Eternul candidat al PSD-ului la această funcţie este actualul viceprimar cu atribuţiuni de primar , Ion Gigi Matei. Personaj care are în spate 12 ani de administraţie, Matei a fost cunoscut mai ales ca soţul celebrei handbaliste Edith Matei. Ca şi competitor electoral, Matei a fost înfrânt ruşinos în 2008 de către Mircia Gutău, clasându-se pe locul al treilea cu un procent de 6% din voturi, iar în 2010 la alegerile parţiale deternimate de vacantarea postului de primar, a fost sărit din schema de partid, în locul lui candidând Remus Grigorescu, care între noi fie vorba, a pierdut şi el. În 2012, Matei şi-a văzut spulberate visurile de a ocupa postul de primar deoarece USL-ul l-a desemnat pe candidatul liberal Emilian Frâncu, în pole pozition.

Acum Matei, care un prea s-a omorât cu firea la alegerile europarlamentare, speră să câştige aceste alegeri parţiale. Se bazează pe Organizaţia Municipală, care la rândul ei, nu ştim dacă se mai bazează pe el. Modul în care a înţeles să păstreze legătura cu colegii de partid, un mod plin de infatuare de parcă aceştia ar fi lucrători pe moşia sa, nu i-a adus procente de apreciere din partea lor. Cu excepţia “unei mâini” de fideli ( Dobrete, Mihăilescu, Cocoş, Amza, Gherghinaru, şi alţii, dar piţini….) masa mare de membrii ai Organizaţiei Municipale, nu îl agrează datorită stilului distant şi de multe ori suburban cu care-i tratează. O altă necunoscută, o reperezintă poziţia preşedintelui Organizaţiei Judeţene PSD Vâlcea, domnul Ion Cîlea, care în permanenţă a fost atacat pe la spate de domnul Matei. O altă necunoscută, care va atârna greu în balanţa alegerii viitorului primar, o reprezintă soarta Combinatului Chimic Oltchim, Râmnicu Vâlcea.

Va susţine PNL-ul un PDL-ist pentru primărie?

În ceea ce-i priveşte pe viitorii foşti fuzionaţi de dreapta, aici lucrurile se vor complica. PDL-istul Romeo Rădulescu, înfrânt în 2012 fără drept de apel, îşi doreşte cu disperare o revanşă. Pentru asta, ar sacrifica tot partidul, în frunte cu liderii judeţeni, pe care oricum nu-i agreează şi de care oricum nu este agreat. Liberalii, cu toată idea de fuziune, cu greu credem că ar susţine un PDL-ist, mai ales că oamenii fostului primar Emilian Frâncu, majoritari printre consilierii municipali, nu ar accepta în nici un moment să primească ordine de la omul care i-a atacat constant din 2012 până în prezent. Ar fi interesant să vedem cum ar explica Romeo Rădulescu, electorilor de orientare liberală, toate acuzele pe care le-a proferat împotriva lui Emilian Frâncu şi a echipei sale!… “incompetenţii” lui Frâncu vor fi chemaţi să-l voteze pe el, pentru primărie?

Alte forţe politice nu vor conta în această ecuaţie, deoarece PPDD s-a prăbuşit la 3% din intenţia de vot, iar FC , PRM, PAS sunt partide care mai există doar prin liderii lor, deoarece nu mai au structuri.

Sincer, ne-am dori o campanie bazată pe soluţii pentru administrarea oraşului. De asemenea, ne-am dori un primar care să fie receptiv la problemele oamenilor şi să caute cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea acestui oraş. Vâlcenii merită să aibă un primar care să ducă mai departe tradiţia lasată de cei care, şi în prezent, sunt pomeniţi cu mare respect: Alboiu, primarul de până în 1989 şi Mircia Gutău, cel mai bun primar de după 1989.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.