103 total views

La sfărşitul săptămânii trecute, localitatea Horezu a găzduit cea de-a 44-a ediţie a manifestării culturale, Cocoşul de Hurez. Târgul olarilor din toată ţara – Cocoşul de Hurez- ne aduce aminte, an de an, că veşnicia s-a născut la sat şi din fericire, a rămas tot acolo.

Cine a fost zilele astea la Horezu, a putut să constate ce diversitate de culori şi de forme apar din mâinile măiestre ale olarilor români, din toate provinciile acestei ţări. România are şi va avea întotdeauna un viitor, atâta timp cât lutul acestei ţări va fi lucrat de mâinile olarilor noştri, iar produsele lor ne vor încânta în permanenţă prin simplitatea şi frumuseţea lor.

Singurii care nu s-au regăsit în această manifestare au fost oamenii politici.

Prezenţi în număr mare la deschiderea manifestărilor, aceştia au căutat cu tot dinadinsul să-şi plictisească auditoriul prin discursuri neinspirate şi neadecvate. Mai mult, am observat că s-au plătit unele poliţe între pnl-işti şi psd-işti, deşi acest lucru se putea face în particular, fără să arate oamenilor animozităţile existente între ei. Suntem curioşi, ce au înţeles invitaţii din Republica Moldova şi Serbia din aceste reglări de conturi efectuate pe scena unde se găseau politicienii? De exemplu, cum să se spună? Drumul Lutului ( versiunea liberală) sau Drumul Olarilor ( versiunea psd-istă)?

Politicienii români au printre alte părţi slabe, una care le pune capac. Sunt fuduli! Ei nu acceptă decât versiunea impusă de ei, de parcă ar fi deţinătorii adevărului suprem. În politica noastră nu contează faptul că pot să existe şi adversari mai inteligenţi. Singurul care are dreptate în tot şi în toate , este fiecare politician în parte şi pentru nimic în lume, el nu va avea altă părere decât părerea proprie. Şi din această cauză, ţara noastră pierde mereu de câteva sute de ani. Şi stăm acum să ne întrebăm: de ce nu reuşeşte veşnicia născută la sat să pătrundă şi în oraş, pentru a mai schimba nişte caractere?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.