176 total views

Senatorul Coca Laurenţiu la ședinta grupului parlamentar PSD din Senatul Romaniei, şedinţă la care au participat preşedintele interimar Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor Iulian Matache, l-a invitat pe ministrul responsabil cu autostrada Sibiu – Piteşti să facă o dezbatere publică la Vâlcea. Cu această ocazie a adresat invitaţia domnului ministru de a fi prezent la Vâlcea în următoarea perioadă pentru a face o dezbatere publică.

coca 1

Senatorul Coca şi-a motivat iniţiativa prin necesitatea implicării autorităţilor judeţene şi locale de pe raza localităţilor care vor fi străbătute de prima autostradă care leagă Ardealul de Oltenia şi Muntenia. Social democratul susţine că primarii localităţilor respective îşi pot face strategia de dezvoltare pe următorii ani, dar şi bugetele în funcţie de viitoarea autostradă.
,,Lucrările la autostrada Pitești – Sibiu încep în 2016 .Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate va avea o durată de implementare de 17 luni şi este împărţită astfel: 5 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti; 12 luni pentru Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţa, Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, Secţiunea 4 Văleni-Curtea de Argeş şi Secţiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea; 5 luni pentru Asistenţa Beneficiarului pentru lansarea şi finalizarea licitaţiilor de lucrări pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti.
Astfel am răspuns și solicitărilor colegilor mei George Mihăilescu și Vasile Cocoș. Astfel, la dezbaterea publică, ministrul şi directorii din cadrul Ministerului Transportului responsabili cu acest proiect pot oferi informaţii exacte cu privire la traseul autostrăzii, informaţii în baza cărora primarii localităţilor vizate, aparatul de specialitate al CJ şi conducerea CJ îşi pot face o strategie de dezvoltare economică, cât şi variante de legătură rutieră cu austroda Sibiu-Piteşti. Să nu uităm că traseul străbate localităţi cu populaţie săracă care ar putea să dezvolte mici afaceri. Primarii localităţilor Cîineni, Perişani, Runcu, Racoviţa, Berislăveşti, Goleşti, Milcoiu, vor fi intersaţi de o astfel de dezbatere publică, pentru că vor fi beneficiari direcţi ai acestui proiect. Conducerea CJ are cel mai mult de câştigat, pentru că judeţul Vâlcea va câştiga indiferent cine va veni la conducerea insituţiei. Nu o spun că acest proiect este făcut de PSD, ci pentru că e momentul să ne mişcăm. Trebuie să ne mişcăm de pe acum altfel doar Curtea de Argeş va câştiga din acest proiect.”, a precizat senatorul Coca Laurenţiu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.