1,858 total views

Am prezentat de câteva ori un nou proiect care va aduce un plus-valoare în sectorul medical, pentru municipiul Râmnicu Vâlcea și implicit și județul Vâlcea, pentru că urmează să fim gazda regională pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă foarte mulți cetățeni – cancerul de toate tipurile.

Reamintim că legislativul din 2016-2020 a aprobat, în 2019, concesionarea unui teren existent în curtea Maternității, în suprafață de 1472 mp, pentru un centru medical cu profil oncologic – radiodiagnostic/radioterapie-imagistică. Un centru medical ce va prinde contur în următoarea perioadă, fiind și primul din Oltenia. Spațiul concesionat a fost împrejmuit pentru începerea construcției, iar în 31 martie 2022 lucrările în final au început. Să nu uităm, deși pregătirea documentației a ținut pe loc întreg procesul de lucrări aproape 2 ani de zile, beneficiarul alături de proiectant și constructor nu a dat drumul la lucrări până nu a avut toată documentația finalizată, lucru respectat de foarte puțini constructori, în zilele noastre.

Serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluție boală și tratament, ale acestui centru oncologic de nivel european, vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Un alt avantaj îl va reprezenta și crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul derulării investiției), cât și cu caracter permanent, pe durata existenței unității medicale în care vor lucra integrat medici, fizicieni și asistenți medicali, infirmiere dar și personal administrativ și de curățenie.

Clinica de „radioterapie-imagistică și împrejmuire”, potrivit panou informativ afișat în zona lucrărilor, este executată de proiectantul general SC Bau Stark SRL din Ilfov și constructorul SC Grit Construcții Lucrări Speciale SRL, societate reprezentată legal de Alexandru Anestel Mocanu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.