236 total views

La doi ani de la alegerile locale facem o analiză a spectrului politic județean actual și în opinia noastră mersul administrativ-politic este unul care nu întrevede o schimbare pentru următorii doi ani de administrare a municipiului, implicit a județului, sub mandatele Gutău – Rădulescu.

După ce PSD a căștigat în plan local și național alegerile pe baza unui program de guvernare pe care nu-l pot pune în aplicare, în Vâlcea nu se întâmplă nimic. Toată lumea tace. Gutău a câștigat lejer alegerile pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și a ajutat determinant câștigarea de către Costi Rădulescu a Consiliului Județean.

Ce este acum în Vâlcea?

O clică aflată la putere care nu are niciun fel de opoziție și care face ce vrea. Oamenii care nu sunt mulțumiți și care văd ceea ce se întâmplă nu au nici un orizont de speranță. De ce? Păi cum să-și îndrepte opțiunile și speranțele lor către PNL – Buican și Bulacu în condițiile în care este dovedit faptul că Buican, prezidentul PNL, încă, l-a ajutat tot determinant pe Gutău să-și vândă casa către ADI APA cu ajutorul primarului liberal Robert Schell de la Brezoi, aflat în funcția de președinte al asociației.

Ce se întâmplă cu instituțiile statului în Vâlcea?

Nimic! Toate bune și frumoase! Supuși docili ai puterii, au ocupat deja posturi bine plătite în sistemul de stat și își continuă nestingheriți furtișagurile. Activități precum distribuție apă-canal ori gunoi sunt facturate împovărător pentru cetățeni, iar termoficarea prin CET este o activitate unde încă se fură la greu. În sistemul de sănătate s-a ivit doar o rază de speranță și reviriment prin directorul Ponoran de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, dar care nici el nu este scutit de anumite acuzații cu iz penal pentru concursuri de ocupare a unor posturi bine plătite din sistem.

Cum arată viitorul în Vâlcea?

Politic, Gutău va fi la primărie a la long. Concret, cât vor vrea mușchii lui și implicit PSD la conducerea Consiliului Județean în condițiile în care activitățile se mențin în actuala alianță.

Buican? Reprezentantul intereselor personale care a predat partidul pe mâna pedeliștilor pentru liniștea și interesele lui, neavând nimic în comun cu ceea ce înseamnă liberalismul. Mai degrabă, acest indivit a inventat o noua doctrină politică numită materialisto-țărănisto-lovișteană. Vai și amar! Ce mai fac membrii PNL Vâlcea? Ei stiu!

Alternativa USR?

Spectrul politic din Vâlcea ar avea la un moment dat o alternativă numită USR. Aici însă, după obișnuințele electoratului, ar trebui să apară un lider. Din păcate, deocamdată nu vedem și nu întrevedem nimic în acest sens. Să fie adevărat ceea ce se vehiculează în paginile unor ziare cotidiene naționale, că foști generali MAPN vor să creeze o structură politică cu care să căștige alegerile în România? După noi, nu ar conta cine ar prezenta și ar duce la îndeplinire un program politic și economic cu adevărat în folosul cetățenilor și al României, ci numai să vină o dată!

Ne-am săturat de papițoii politici care ajung în funcții de decizie și își burdușesc propriile buzunare. Ne-am săturat ca instituțiile statului, prin oamenii lor plătiți cu bani grei din taxele și impozitele noastre, să-și bage capul în nisip ca struțul și să se facă, că nu observă nelegiuirile.

Recomandăm acestor instituții să lectureze doar rapoartele de control, din ultimii 5 ani de zile, ale Curții de Conturi a României. Ca și creștini și cetățeni ai României avem datoria ”patriotic” de a spera.

Articolul pe care l-ați citit este Editorialul care exprimă atitudinea ziarului față de realitatea politică, socială, economică, etc.

Aceasta fiind analiza noastră, invităm vâlcenii sa mediteze profund!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.