Loading

…un articol care prezintă abordări ale conceptului de existență umană și care sensibilizează subtil. De ce? Așa ne-am gândit acum, dacă tot suntem la un pas de alte două runde de alegeri, prezidențiale și parlamentare, ultimele aducând dezastrul existent și deneoprit.

Așadar, ne întrebăm: de ce „ne bat clopotele” în continuare? Pentru că din cinci în cinci ani am tot votat un președinte de ,,dreapta”, iar din patru în patru ani un partid de ,,stânga” care a promis că va face totul pentru electorat și nu pentru mafia transpartinică? Ăsta să fie motivul de iar „ne bat clopotele”? Vedem că rețeta s-a dovedit a fi una fatală, pentru că suntem din ce în ce mai săraci și mai batjocoriți, disprețuiți chiar, de cei cărora le-am tot dat puterea. Românii au ajuns ciuca bătăii de joc a politicienilor care le-au promis o viață decentă într –o țară în care, pe hârtie, Constituția le apără și respectă drepturile, în special cele la o viață decentă. Realitatea ultimilor ani este departe de litera Constituției și a legislației naționale.

După preluarea puterii, ne-am obișnuit să vedem cum politicienii uită ce au promis, călcând sub pantofii de firmă, cu un dispreț total, fiecare pagină a Constituției. Cei mai vinovați de dezastrul în care ne aflăm sunt parlamentarii, cei plătiți din banii publici să facă legi în slujba cetățenilor și a țării și nu în favoarea lor. Foarte puțină lume înțelege rolul acestora în ecuația Puterii, aceasta înjurând de fapt Guvernul și Președinția și nu Parlamentul care are atributul de a da legi.

Mai mult, tot Parlamentul are puterea de a repara derapajale apărute în societate, și nu doar în plan social, prin emiterea altor legi. Tot Parlamentul poate să-i aloce chiar și președintelui țării un buget de 50 de lei sau de 50 de milioane de euro, poate să-l țină la vatră sau să-l trimită la dracu, dacă situația o cere.

Din pacate, parlamentarii ultimelor mandate au frecat menta la propriu, concentrându-și atenția doar pe interesele personale și ale clicii de partid, timp în care România a murit, puțin câte puțin, până a ajuns în colaps. Avem cel mai mare grad de îndatorare, deși, aparent, avem cea mai mare creștere economică din Europa, doar că e făcută pe spatele populației, din majorarea taxelor și impozitelor aplicate din două în doă luni, cu tot felul de justificări lamentabile.

Parlamentul actual are în structura sa 465 de parlamentari – 329 de deputați și 136 de senatori, majoritatea indivizi aserviți întreținuți degeaba, pe salarii foarte mari, nejustificate. Județul Vâlcea, chiar dacă pe unii o să-i supere ce spunem, se numără printre județele condamnate economic și social, cu zero economie și cel mai mic salariu pe țară, iar ei știu asta. Județul de la granița cu Ardealul a devenit ce era înainte de comunism, un județ al pensionarilor și al agricultorilor de subzistență.

REVENIM, n-am terminat!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.