259 total views

Ancheta pe care publicația noastră a desfășurat-o cu privire la Grădinița nr.7 cu program normal din Râmnicu Vâlcea a lăsat autoritățile locale impasibile.

Astăzi, aflăm că cererea de chemare în judecată a Primăriei are pentru inițiatori (Comitetul de Părinți) căștig de cauză, la un prim pas. Deși cererea a avut mai multe capete/solicitări, acțiunea s-a judecat pe fond și a fost admisă doar în parte, celelalte solicitări fiind respinse.
Așadar, Tribunalul Vâlcea dă câștig de cauză Comitetului de Părinți care a acționat în judecată Primăria pentru rezolvarea situației existente la Gradinita nr. 7. Demersul pe care aceștia l-au întreprins nu poate decât să ne bucure, demonstrând totodată că se poate și există cineva mai presus de Gutău. Deși prin articolele scrise am tras nenumărate semnale de alarmă, că nu este corect ceea ce dorește domnia sa să facă, reușita acestora este de notat. De ce? Simplu! Ceea ce a hotărât instanța de judecată, adică să se modifice Hotărârea Consiliului Local, în sensul de a fi cuprinsă în rețeaua școlară, se putea face fără a se ajunge la instanța de judecată. Din această perspectivă se vede clar că edilul nu a fost și nici nu este bine intenționat în ceea ce privește cei 62 de copii ai Grădiniței nr. 7 și are intenții ascunse. A declarat Andra Bica, inspectorul școlar general, că a fost o eroare umană neintroducerea grădiniței în rețeaua școlară 2017-2018. Atunci, ne întrebăm:

De ce nu a făcut toate demersurile necesare pentru a repara această eroare umană?
De ce nu s-a făcut proiect de hotărâre pentru reintroducerea grădiniței în rețeaua școlară?
De ce s-a tratat cu atâta indiferență și nepăsare această speță de către ISj și Primărie?

Și lista întrebărilor poate continua. Gutău a crezut că nimeni nu va lua atitudine și lucrurile vor trece neobservate. Ne dorim, ca în al doisprezecelea ceas, Mircia Gutău să înțeleagă că nu este stăpânul municipiului chiar dacă îl conduce. Încă nu înțelegem exact trendul în care se află Gutău, dar îl sfătuim să nu mai pună ochii pe clădirile și terenurile pe care activează școlile și grădinițele. Nu mai suntem în 2009!
În acest articol dorim să-i transmitem și inspectorului școlar general Andra Bica, cea care îi acceptă edilului toate mofturile și capriciile, că ne-a dezamăgit profund și ne referim strict la “demersul pe care l-a făcut” în reintroducerea în rețeaua școlară a unei unități de învățământ din subordine. O sfătuim în acest sens să-și dea demisia dacă nu face față presiunilor Gutău. Este cât se poate de evident că și Inspectoratul Școlar General este condus de Mircia Gutău.

Soluția Tribunalului Vâlcea

“Admite, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantă. Obligă pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA să modifice HOTĂRÂREA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA nr. 26 din data de 31.01.2017, în sensul de a fi cuprinsă în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Mun. Rm. Vâlcea adoptată prin respectiva hotărâre şi GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL nr. 7 din Mun. Rm. Vâlcea. Respinge, în rest, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantă în contradictoriu cu pârâţii. Ia act că părţile nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Vâlcea”.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.