222 total views

România nu se poate lăuda că are mulţi politicieni adevăraţi. Majoritatea sunt nişte isterici fără nici o aplecare spre politică, indivizi rapaci, a căror singură preocupare este sporirea averii personale. Printre aceste specimene dezgustătoare ale politicii româneşti, apar şi elemente sănătoase, pentru care politica reprezintă un scop în sine, nu o activitate comercială.

Un astfel de exemplu, este dl. Mircea Ionescu Quintus, venerabilul preşedinte de onoare al PNL, care l-a vârsta de 97 de ani, ne-a demonstrat că un politician adevărat este cel care înţelege doctrina propriului partid, o respectă şi o impune indiferent de ce vor găştile propriului partid.

După ce ne-a dat o veritabilă lecţie, de cum se conduce un Congres, PNL-ul neavând de mult o asemenea ordine în desfăşurarea unui asemenea eveniment, Mircea Ionescu Quintus, s-a pronunţat punând punctul pe “i” şi asupra mult discutatului subiect al fuziunii PNL-PDL. Devoalând ideile înfierbântate care circulau prin capetele unor liberali sau pdl-işti, Quintus a afirmat că PDL-ul nu este un partid care să poată să fie comasat în PNL, oricât de mult şi-ar dori unii liberali. Dând dovadă de o eleganţă întâlnită pe aceste meleaguri doar în politica interbelică, Mircea Ionescu Quintus, a arătat că PDL are o istorie de 20 de ani, a condus ţara dând şi un prim ministru şi de asemenea, a dat un preşedinte ( Traian Băsescu) care are două mandate prezidenţiale. Un asemenea partid, a spus venerabilul preşedinte al PNL, nu poate dispărea în neant ca şi cum ar fi un “partid de lift”.

PNL-ul, oricât de multă istorie ar avea, nu a reuşit de-a lungul existenţei sale decât comasarea unor partiduleţe de buzunar ai căror lideri, vorba domnului Quintus, nici nu reprezentau ceva. În faţa unei astfel de probe de verticalitate politică, nu putem decât să ne înclinăm cu admiraţie şi să considerăm că România nu este ţara tuturor posibilităţilor, ci este şi o ţară care are bărbaţi politici puternici, chiar dacă unii au o vârstă “frumoasă”, aşa cum are patriarhul PNL. După această declaraţie a preşedintelui de onoare, liberalii parcă s-au spălat toţi pe faţă cu apă rece şi au lăsat-o moale cu fuziunea, recunoscând că singura soluţie viabilă şi posibilă, este o alianţă electorală dacă… se va face şi aceasta.

Pentru că, stimaţi cititori, ne este greu să credem că două partide care s-au atacat permanent pentru a se elimina reciproc de pe dreapta eşicherului politicii româneşti, vor putea coabita măcar, pentru o etapă electorală. Poziţia preşedintelui de onoare al PNL le-a stopat şi pdl-iştilor iritarea declanşată de fanfaronada lui Klaus Iohannis, care anunţase că ei sunt de acord ca după fuziune, partidul să se numească PNL. Intervenţia domnului Mircea Ionescu Quintus a păstrat deschise canalele de comunicare între cele două partide care altfel s-ar fi închis după Congresul PNL. Aşteptăm şi pe viitor ca membrii PNL să-l asculte pe preşedintele lor de onoare şi să înveţe de la dânsul, că în politică, unu plus unu nu fac niciodată doi.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.