141 total views

Asociaţiile de proprietari s-au plâns ieri seară, la întâlnirea cu Executivul Primăriei Râmnicului, de prestaţia execrabilă a noii firme de salubrizare, Romprest. Cetăţenii au atras atenţia că gunoiul se ridică greu, fără salubrizarea zonei de depozitare a resturilor menajere. Cetăţenii sunt nemulţumiţi că plătesc mai mulţi bani pentru servicii mai proaste.

TdV p04

Executivul Primăriei a recunoscut că nu are o soluţie în acest sens. Firma nu-şi recunoaşte vina şi în loc să-şi organizeze activitatea, dă drepturi la replică ziarelor care semnalează neregulile (vezi în versiunea online, din 28 septembrie, domeniul administraţie, articolul „Războiul gunoiului se duce în contravenţii”). Nimeni nu ştie unde se va ajunge cu firma Romprest, cum va decurge contractul şi în ce condiţii.

Până atunci, ne punem câteva întrebări simple şi sperăm ca Executivul Primăriei să ne răspundă. Întrebările vin din discuţii cu terţi care, la fel, aşteaptă un răspuns:

Cum? Nimeni nu ştie care sunt cantităţile depozitate de ASOCIEREA ROMPREST, câştigătorului licitaţiei şi celui care îndeplineşte toate condiţiile şi cerinţele de mediu, inclusiv sortarea deşeurilor? Ce cantitate de deşeuri reziduale s-a depozitat la depozitul ecologic FEŢENI în perioada 1 August 2015 – 30 Septembrie 2015? Să înţelegem că, Primăria a acceptat să piardă venituri de aproximativ 240.000 lei / lunar, venituri din depozitarea deşeurilor reziduale la depozitul FEŢENI. Din ce surse financiare se vor acoperi aceste nerealizări la bugetul local? Ce o să facem cu această investiţie, depozitul ecologic FEŢENI, în viitor şi cine suportă costurile de închidere? Autorităţile Centrale, Administrative şi de Mediu, au luat la cunoştinţă despre această situaţie, respectiv, existenţa unui depozit ecologic conform cerinţelor europene. Dar neutilizarea lui? Şi cine se va fi responsabil, pentru sancţiuni, în cazul în care acestea se vor impune, pentru depozitarea deşeurilor în depozite neconforme şi neutilizarea facilităţilor ecologice existente? Şi cel mai important, cine decontează aceste sancţiuni impuse Administraţiei Publice Locale?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.