Loading

…transmisă de Primăria Râmnicu Vâlcea, iar asocierea nu are oameni angajați. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare – ADIS Vâlcea – a localităților din județ, a transmis Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea că a emis ordinul de începere a serviciului.

Astfel, asocierea Environment Care Waste Management SRL – Brantner Environment SRL va începe de astăzi, marți 15 aprilie 2025, activitățile de colectare separată și transport separat al deșeurilor menajere și similare la nivelul municipiului, în baza Contractului de delegare nr. 118/06.03.2025. Contractul are valabilitatea de doi ani. Ca urmare, Primăria Municipiului a informat persoanele fizice și juridice din Râmnicu Vâlcea că noul operator desemnat de ADI Salubrizare va prelua acest serviciu din data 15.04.2025, în prezent fiind în desfășurare etapa de încheiere a contractelor individuale cu asocierea Environment Care Waste Management SRL – Brantner Environment SRL.

Pe portalul Tribunalului București, în data de 9 aprilie 2025, la secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, a fost introdus de către Romprest Energy SRL un dosar de judecată – „litigiu privind achizițiile publice contract 118/06.03.2025. La ora actuală contractul promovat de ADI Salubrizare nu doar că se află pe rolul unei instanțe, care normal suspendă totul, dar el este produsul unei proceduri de atribuire anulate deja de altă instanță, definitiv! Contractul dintre ADI Salubrizare și Asocierea Environment Care/ Brantner este semnat ilegal fiind nul! Se spune că doar procedura a fost anulată, nu și contractul, ăsta fiind motivul pentru care ADI Salubrizare împins de la spate de alte „forțe ale naturii” a semnat „în necunoștință de cauză”.

Mai mult decât atât, putem acuza pe ADI Salibrizare „de discriminare”. De ce? Păi ordinul de începere a fost dat doar pentru municipiu, în condițiile în care „contractul beton” din punct de vedere „legal” este pentru tot județul. Așadar, conducerea ADI Salubrizare, prin conducerea sa, se încriminează singură făcând această separare. Din câte am „colectat” de la primarii din județ, se pare că se urmăreșete principiul „facem toți ce face unul” că dacă el a făcut, în cazul nostru municipiul Râmnicu Vâlcea, înseamnă că este legal.

Se evidențiază în „ordinul” emis că pe lângă persoanele fizice și cele juridice trebuie să se supună deciziei. Bun, „câștigătorii” gunoiului nu au avut când să încheie contracte cu societățile și nici nu are. De ce? Nu au oameni! Ce fac agenții economici în aceste condiții? Încă una? Unde descarcă marea asociere gunoiul colectat din municipiu în condițiile în care transferul autorizației pentru CMID Roești este în procedură? Unde?

Tot pe rolul instanței București se află în așteptare judecata pentru contractul nr. 82 din 17 februarie 2025, privind delegarea prin concesiune a serviciului de salubrizare constând în sortare în stația Roești, tratare mecano-biologică și operarea depozitului de la Roești de către asocierea nou intrată pe piață, dar pe ușa din dos cu multe bube legislative. În toată această perioadă, ADI Salubrizare nu a remis presei locale nici un comunicat de presă în apărarea sa, deși scandalul este cât gunoiul care s-ar putea să rămână pe jos chiar acum de Sărbătorile Pascale. Subiectul e larg, sunt multe de digerat de unii, iar noi îi vom „ajuta” din spate!

În loc de conluzii,

Asocierea va pierde tot în instanță și vor pleca de la noi cum au plecat și din alte mari orașe, cu un mare șut în fund. Cu toate astea, nu-i important cum pleacă, dar cine și din ce bani va plăti colectarea gunoiului de către asociere până la decizia instanței, în condițiile în care dumnealor chiar încep de astăzi să strângă gunoiul din municipiu, este foarte important! Cotizațiile membrilor nu credem că ajung nici pentru o factură. Și atenție, sunt primării care au scos pe SEAP anunțul privind achiziția pentru un operator de salubrizare. Primarii galbeni spun că nu vor semna contractul impus de ADIS, în timp ce primarii roșii merg cu capul înainte, unii, alții contribuie la o adunare! Ce este sigur? Romprest va colecta în continuare de la agenții economici, având în acest sens un contract în derulare, axându-se pe componentele de reciclabile.

Imaginea este aleasă aleatoriu și nu are legătură cu subiectul de astăzi!

Art.7 din Legea nr.190/2018 menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Publicația „Timpul de Vâlcea” pune la dispoziția persoanelor interesate dreptul la replică prin intermediul următorului e-mail: timpuldevalcea@yahoo.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.