3,188 total views

În România sunt peste 700.000 de practicanți de fotbal, iar dintre aceștia peste 300.000 reprezintă jucători legitimați sau participanți constanți într-o competiție fotbalistică.

Trăim cu dorul emoției provocate de fotbal, fiecare dintre noi, jucători, conducători, antrenori, practicanți sau suporteri. Fotbalul românesc, la fel ca și cel international, traversează o perioadă dificilă, toate competitiile sunt întrerupte, iar criza afectează toate părțile implicate.

Dar ce înseamnă fotbalul românesc la nivel național în 2020?

Avem peste 700.000 de practicanți ai celui mai popular sport, jucători profesioniști, amatori sau români pentru care fobalul este alegerea pentru a face mișcare și a se distra.

Peste 300.000 dintre cei care practică fotbalul o fac într-un mod organizat, adică sunt jucători legitimați sau participanți constanți într-o competiție fotbalistică! Federația Română de Fotbal administrează peste 50 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots), plus cele regionale, organizate de cele 42 de Asociații Județene.

În prezent, toate competițiile fotbalistice pe teritoriul României sunt întrerupte și toate acțiunile echipelor naționale, până în luna iunie inclusiv, au fost amânate sau anulate.

Ne e dor de fotbal într-o perioadă în care jucăm cel mai important meci, cel al solidarității. Fotbalul este un fenomen important și parcursul său influențează societatea românească, la fel cum parcursul întregii societăți este fundamental pentru performanța sportivă. Fotbalul se va întoarce! E datoria noastră să îl prețuim și mai mult atunci când ne vom putea bucura din nou de el

CIFRELE FOTBALULUI ROMÂNESC ÎN 2020, aici: .

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.