115 total views

Performanta necesita sustinere si stimulare timpurie, motiv pentru care CEZ Distributie ofera studentilor din facultatile de profil tehnic posibilitatea de a beneficia de stagii de pregatire practica in cadrul companiei.

Fidel viziunii Grupului din care face parte, CEZ Distributie isi manifesta deschiderea si sprijinul pentru sustinerea programelor care ofera solutii pe termen lung pentru problemele comunitatilor din zonele in care opereaza. Educatia si formarea profesionala a tinerilor este un aspect important pentru dezvoltarea armonioasa si echilibrata a comunitatilor locale.
CEZ Distributie si-a deschis portile pentru studenti, incepand din anul 2009, intr-o serie de orase precum: Pitesti, Craiova, Ramnicu Valcea, Alexandria, Targu Jiu, Slatina si Drobeta -Turnu Severin, punand bazele pregatirii practice a unei noi generatii de profesionisti.
Stagiile de pregatire practica desfasurate se adreseaza studentilor din cadrul facultatilor cu specializare in sectorul energetic si in domeniile conexe, fiind semnate, pana in momentul de fata, conventii de practica cu urmatoarele institutii: Facultatea de Inginerie Electrica, respectiv Facultatea de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Calculatoare, specializarea Electromecanica din cadrul Universitatii din Pitesti, Facultatea de Inginerie Electrica, Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica, respectiv Facultatea de Matematica si Stiinte ale Naturii, specializarea Fizica, din cadrul Universitatii din Craiova.
Compania asigura resursele tehnice si umane necesare derularii stagiilor in cele mai bune conditii, astfel incat practicantii sa isi poate indeplini obiectivele de invatare.
Stagiul de practica se realizeaza in centre de inalta tensiune, precum si in cele de medie si joasa tensiune, dar si in departamentele: Strategie si Dezvoltare, Masurarea Energiei Electrice, Comanda Operationala. Studentii sunt familiarizati cu concepte si informatii precum: rolul operatorului de distributie, organizarea serviciului de distributie, activitati specifice serviciului tehnic, activitati specifice serviciului de exploatare, manevre in statii electrice, posturi de transformare, servicii anexe statiilor si posturilor de transformare, masuri de sanatate si securitate in munca, etc.
Obiectivul fundamental al perioadei de pregatire practica a studentilor se materializeaza in acumularea de cunostinte si competente prin implicarea directa a acestora in situatii reale de munca. Importanta si atractivitatea acestor stagii constau in insusirea si dezvoltarea unor abilitati profesionale, sansa de a castiga experienta profesionala reala, cunoasterea mediului de lucru, familiarizarea cu munca in echipa, dar mai ales, cresterea increderii studentilor in
aptitudinile lor profesionale, ceea ce determina crearea unor conditii favorabile de integrare mai rapida a viitorilor absolventi in campul muncii.
CEZ Distributie isi manifesta sprijinul pentru consolidarea unui parteneriat intre mediul universitar si cel economic, care sa aduca beneficii pe termen lung si un plus de valoare comunitatilor locale in care opereaza.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.