260 total views

Majoritatea liberală din CJ a reuşit să schimbe structura administrativă de la CET Govora cu 16voturi la 15. Independenţii s-au aliat cu PSD şi au votat împotriva proiectului. Social democraţii au refuzat să participe la vot părăsind sala înainte de procedura de vot.

CJ-30-aprilie-2015

În viitor, CET Govora va fi condus în sistem dualist, de un Directorat format din cinci directori şi de Consiliu de Supraveghere format din 7 membri, majoritatea membri ai fostului Consiliu de Administraţie, printre ei şi demisionarul Mihai Bălan, Laurenţiu Cazan, Eftimie Ghermac, Dragoşi Constantinescu, Laurenţiu Nicolae Cazan, George Rădulescu, Ion Oprea şi Gabriel Tomescu. Fostul manager s-a recuzat după terminarea procedurii de vot prin vocea directorului interimar Doru Constantin, locul său urmând să fie ocupat de o altă persoană, tot prin votul consilierilor judeţeni, în şedinţa din luna octombrie.

Schimbarea structurii de administrare a CET Govora vine la doar 5 zile de la publicarea raportului ANAF care a dezvăluit o serie de nereguli financiare comise de vechea conducere a CET: consultanţă juridică peste 2,5 milioane de lei, plus 870.015 lei pentru reclamă şi publicitate în presă, 98.000 lei pe închirieri de copiatoare, peste 67.000 lei studii tehnice inoperabile.
Potrivit legii, Consiliul de Supraveghere are la dispoziţie 90 de zile pentru numirea noii conduceri a societăţii, a membrilor Directoratului şi pentru elaborarea şi prezentarea unui nou plan de administrare şi o nouă strategie de dezvoltare pe următorii patru ani.
Remus Petrescu, reprezentantul CJ Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor CET Govora, a fost mandatat să constate încetarea de drept a mandatului membrilor Consiliului de Administraţie al CET Govora.
Social liberalii susţin că schimbarea structurii administrative a CET Govora este cel puţin ciudată, şi poate fi considerată un abuz, în condiţiile în care în luna februarie liberalii au schimbat şi votat componenţa Consiliului de Administraţie care avea un program clar de pus în practică . Consilierul PSD, Adrian Buşu susţine că liberalii au apelat la această formulă pentru instituirea unui control strict asupra societăţii prin cei cinci directori, Consiliul de Supraveghere având doar un rol decorativ, menit să asigure spatele Directoratului în privinţa răspunderii administrative. Noua formulă va facilita abuzurile noii conduceri fără posibilitatea tragerii la răspundere a vinovaţilor.
Liberalii au precizat că sistemul dualist a avut şi are rezultate foarte bune la CEZ, PETROM şi alte mari companii din lume. Liberalul Victor Stănculescu a precizat:,,Da, sistemul unitar a avut rezulatate atât de bune încât am ajuns în criză. Nu ştiu de ce colegii de la PSD nu-l agrează doar e susţinut şi de premierul Victor Ponta…”

Noul Consiliu de Supraveghere, obligat să recupereze banii societăţii

Recomandările formulate de inspectorii ANAF au fost trecute sub tăcere pe parcursul întregii şedinţe, neoficial, însă, surse din PNL au afirmat că schimbarea structurii administrative a societăţii nu va anula acţiunea de recuperare a prejudiciilor semnalate de ANAF. Dimpotrivă, liberalii au schimbat doar denumirea fostului CA, structura lui a rămas aceeaşi, noul consiliu are în componenţă, cu excepţia a două nume, aceaşi membri, iar contractul de mandat al acestora îi obligă să recupereze toate sumele prevăzute în raportul ANAF. Fostul manager, Mihai Bălan, va răspunde pentru sumele cheltuite ilegal chiar dacă nu mai face parte din structurile administrative de la CET.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.