169 total views

Războiul dintre Mihai Bălan, managerul general al CET Govora, şi deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, război provocat de contractele de publicitate pentru presă, nu s-a stins nici în Săptămâna Mare. Liberalul a câştigat în faţa Tatălui Ceresc, dar a pierdut în lupta cu publicaţiile abonate la banii CET-ului. Managerul CET a procedat exact pe dos. A minţit în Săptămâna Mare, dar şi-a asigurat susţinerea în războiul cu liberalii.

Într-un comunicat de presă, deputatul Cristian Buican recunoştea, cu o sinceritate dezarmantă, că toate contractele de presă încheiate de instituţiile şi societăţile din subordinea CJ, şi nu numai, sunt făcute la comandă politică sau prin şantajarea unor directori ori oameni politici.
Deputatul Cristian Buican îşi exprimă, şi pe această cale, respectul faţă de instuţiile mass-media profesioniste, dar îşi exprimă şi regretul asupra faptului că o parte dintre reprezentanţii presei vâlcene nu doreşte să înţeleagă că instituţiile şi companiile vâlcene subordonate Consiliului Judeţean nu mai fac contracte de publicitate pe bază de comandă politică sau prin şantajarea unor directori şi oameni politici, aşa cum a fost învăţată în perioada guvernării locale a PSD.
Replica managerului CET a apărut în presa locală sub formă de poveste SF. Mihai Bălan a declarat că CET Govora este o adevărată Grădină a Edenului, unde şarpele a fost reeducat demult, printr-un program European. Eva nu-l mai ispiteşte pe Adam cu mere, pentru că are proteză dentară şi nu-şi permite să investească în dentişti pe ,,praful” ăsta, plus că ar avea şi ea nevoie de-o ,,frunză” nouă, etc.
„SC CET Govora SA nu a făcut niciodată contract de publicitate sau alt tip de contracte la comandă politică. Nimeni, din conducerea acestei unități economice, nu este șantajabil, iar între ziariștii vâlceni și SC CET Govora SA au existat întotdeauna relații de colaborare sincere și în interesul societății noastre. Nici un conducător politic nu a intervenit la CET Govora pentru a influența în vreun fel activitatea de aici.“, afirma managerul CET Govora.

În concluzie, în România nu există nici politicieni corupţi, nici presă corupta. Există doar DNA, o instituţie cu procurori frustraţi care aleargă după corupţi imaginari, din lipsă de ocupaţie. Managerul Bălan a scăpat deocamdată de demisie cu ajutorul presei, iar de decapitare, printr-un artificiu administrativ. Surse din CJ susţin că managerul CET Govora reînnoieşte contractele pentru cărbunele necesar din două în două luni, o practică ce, în cazul unei demiteri, ar putea creea un blocaj de câteva zile, pe filiera distribuţiei, la o simplă comandă indirectă. Informaţia a fost confirmată tot prin intermediul unei publicaţii locale, care l-a acuzat pe preşedintele interimar Gheorghe Păsat, că va lăsa oraşul fără apă caldă, dacă-l va da afară pe managerul Mihai Bălan, care, se pare, umblă cu ,,telecomanda,, în buzunar.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.