228 total views

Luni 19 noiembrie, Stația de Epurare Ape Uzate Râmnicu Vâlcea, din cadrul Apavil SA, a primit vizita unui grup de profesori (membri ai cercurilor pedagogice), care predau fizica și chimia în școlile din județul Vâlcea. Acțiunea s-a desfășurat în baza acordului de parteneriat încheiat la începutul anului școlar 2018-2019 între Apavil SA și Inspectoratul Școlar Județean și care vizează, printre altele, desfășurarea unor acțiuni de conștientizare, în rândul elevilor, a efectelor negative produse de obiectele ajunse în rețelele de canalizare (șervețele umede, materiale plastice/sintetice etc).

Principalele obiective vizitate au fost liniile de tratare mecanică și biologică, liniile nămolului și biogazului, laboratorul de analize chimice și SCADA (Sistemul de Centralizare Automată a Datelor și Comandă). Cadrele didactice vor continua această acțiune în „Săptămâna altfel”, când vor însoți elevii la SEAU Râmnicu Vâlcea unde, împreună cu reprezentanții Apavil SA, le vor arăta întregul proces de epurare a apelor uzate, de la intrarea în camera de admisie a apei uzate din stația de epurare și până la evacuarea apelor epurate în emisar (râul Olt).

SEAU Râmnicu Vâlcea reprezintă un punct de interes și pentru profesorii universitari și studenți, la finele săptămânii trecute primind vizita unui grup de studenți de la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.