492 total views

Centrul de bătrâni de la Nicolae Bălcescu se află la un pas de finalizare. Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea, speră să-l dea în funcţiune la sfârşitul lunii octombrie. Centrul va avea o capacitate de 38 de locuri, beneficiarii vor proveni în mare parte din centrele supraaglomerate ale DGASPC Vâlcea, 12 vor fi aleşi din dosarele depuse la sediul direcţiei.

Badea-2014-c,,Am făcut dotarea cu mobilier atât pentru rezidenţi cât şi pentru cabinetul medical cu bucătărie şi spălătorie, iar în maxim trei luni vom instala şi o centrală termică pentru că ne-ar mai trebui una, dar deocamdată am decis să mergem pe sistemul de pompe electrice existent. Iniţial centrul avea o capacitate de 28 de locuri, dar prin mutarea spălătoriei într-un corp anex l-am mărit la 36 de locuri. Personalul va fi format din 32 de persoane: medic, psiholog, asistent social, personal de îngrijire, bucătari, spălătorese şi personal administrativ. Sperăm să-l deschidem până la 31 octombrie, dacă nu reuşim cu siguranţă la sfârşitul anului va fi dat în folosinţă. Finanţarea a fost suportată de Ministerul Muncii şi chiar ne-am încadrat în cele 12 miliarde alocate pentru cele două centre. Ne-au mai rămas şi bani, dar s-au reîntors la minister”, a precizat directorul Badea.
Investiţia a costat sub 12 miliarde lei vechi, în aceşti bani fiind inclusă şi modernizarea Centrului Bistriţa. DGASPC a reuşit să economisească o parte din sumă, banii întorcându-se la Ministerul Muncii, finanţatorul proiectului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.