171 total views

La alegerile prezidenţiale din 2004, fostul prim ministru, Adrian Năstase, lansa o formulă care, nici el nu credea că o să fie viabilă şi anume, existenţa a două Românii; o Românie a lui Traian Băsescu şi o Românie a noastră, a celorlalţi.

Cei zece ani de mandat prezidenţial ai lui Traian Băsescu ne-au arătat, cu vârf şi îndesat, că Adrian Năstase a avut perfectă dreptate. Traian Băsescu şi-a alcătuit, după chipul şi modul lui de existenţă, o Românie numai pentru el şi acoliţii săi, o Românie care a fost în permanenţă, insensibilă la nevoile celeilalte Românii, alcătuită din românii de rând, cei care au crezut la un moment dat în promisiunile preşedintelui ţării, Traian Băsescu.

Şi Traian Băsescu a lucrat zece ani, intens la România lui, având numai realizări cum ar fi:

– Asfaltările făcute prin regii asfaltului, Umbrăreanu şi Căşuneanu;
– Apartamentul de 1 milion de euro al ficei sale, dat de Paul Popoviciu;
– Moşia de 200 şi ceva de hectare din Călăraşi, localitatea Nana;
– Defăimarea constantă a adversarilor politici şi crearea în jurul Elenei Udrea şi a fostului său soţ, Cocoş, a unei întregi protipendade afaceriste;
– Alungarea sistematică a intelectualilor incomozi din posturile de conducere şi înlocuirea lor cu iezmeni, gata să-i îndeplinească orice dorinţă;
– Defăimarea ţării la Bruxelles în vara anului 2012, atunci când spectrul răspunderii judiciare pentru faptele făcute, a fost foarte aproape.

Nu l-a interesat pe Traian Băsescu în nici un moment de cealaltă Românie, cea a oamenilor de rând, care muncesc din greu zi de zi să trăiască, de la un salariu la celălalt. Pentru această Românie, Băsescu a împrumutat 20 miliarde de euro pe care nimeni nu ştie ce a făcut cu ei , decât el şi acoliţii săi, dar acest împrumut colosal este plătit de oamenii de rând. Pentru cealaltă Românie, Băsescu a tăiat salariile şi pensiile, la 6 mai 2010 şi a redus sau eliminat foarte multe din ajutoarele sociale acordate de statul român. Pentru cealaltă Românie, Băsescu nu a ripostat în nici un moment atunci când mai marii UE ne tratau pe noi românii la fel, cum şi naziştii îi tratau pe evrei în perioada interbelică.

Pentru Romania lui, Traian Băsescu a inventat sinecuri, pentru a-şi răsplăti apropiaţii, sinecuri plătite din banii celeilalte Românii. Iar când cealaltă Românie a demonstrat prin votul a 7,4 milioane de cetăţeni că doreşte o altă viaţă, Băsescu, într-o ultima încercare de otrăvire, speră să coalizeze cu toţi acei epigoni ai ideilor de dreapta în speranţa că se va putea menţine la putere, vânzând şi de această dată, iluzii otrăvite poporului român.

Numai că, de această dată, cealaltă Românie nu mai doreşte coabitarea cu România lui Băsescu, rezultanţa fiind o singură Românie, cea a poporului român, iar Băsescu şi acoliţii săi se vor duce frumos la lada istoriei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.