232 total views

Declarațiile politice trebuie și ele verificate și apoi susținute, domnule Pătru Nicolae, pentru că altfel plecați cu stângul la lupta oricum pierdută. Ca un sfat: nu vă mai grăbiți ca fata mare la măritat și vă duceți direct la lupul județean, plecați mai întâi de la lupul local că are în administrare 90 km de suprafață și vă ia ceva timp să o vedeți pe toată și credeți-mă că aveți subiecte politice cât cuprinde. După o absență destul de mare din politica și administrația vâlceană și documentat doar din ziare e cam greu să ții pasul. Spitalul orășenesc Bălcești este un subiect greu de „digerat” pentru mulți și nu puteți să-l faceți atac politic în câteva rânduri, dar după 3…4 luni de documentare serioasă… poate!

Sub titlul “PSD pune în pericol sănătatea a peste 50 de mii de oameni din sudul județului Vâlcea”, PMP remite un comunicat de presă în care prezintă situația din iulie 2011, de desfiinţare a Spitalului orășenesc Bălcești și face vorbire despre refuzul Consiliului Județean Vâlcea de a-l salva prin transformare într-o secție a Spitalului din Drăgășani, considerând astfel că sănătatea cetățenilor din zona de sud a județului Vâlcea, din neglijența sau incompetența autorităților județene și locale, a fost pusă în pericol. Mai mult, ca o ultimă soluție de avarie, s-a înființat Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, care nu a înlocuit serviciile medicale asigurate de spital cetățenilor din oraș și din localitățile apropiate, mai susține liderul PMP Vâlcea, Pătru Nicolae.

“Nu există spațiu, deoarece, din punct de vedere juridic, Căminul de Bătrâni trebuie desființat prin votul consilierilor locali, însă consilierii PSD trec peste cuvântul președintelui CJ Vâlcea – Constantin Rădulescu și se abțin de la vot, blocând preluarea patrimoniul fostului Spital orășenesc Bălcești. Constantin Rădulescu nu face decât să dea cu bățul prin gard, pentru că nu crede nimeni că în partidul său se poate trece peste ordinul președintelui PSD Vâlcea. Aceste jocuri de culise nu fac decât să pună pe drumuri oamenii bolnavi, care văd ROȘU în fața ochilor. Peste 50 de mii de oameni, din zona de sud a județului Vâlcea, sunt lipsiți de servicii medicale vitale!”

Curios este că în conținutul aceluiași comunicat de presă, Pătru aduce în atenție câteva lucruri pe care, deși nu le cunoaște în totalitate, își permite să le afirme:

“În Spitalul Județean de Urgență Vâlcea nu avem un RMN, nu avem mese de operații suficiente, nu avem incubatoare la pediatrie și avem nevoie de multe alte dotări. Sunt necesare investiții în echipamente și aparatură. Spitalul judeţean, chiar dacă este subordonat CJ Vâlcea, se autofinanțează prin Casa de Asigurări de Sănătate”.

În replică, managerul Spitalului Județean de Urgență, Dan Ponoran, menționează:


“Consiliul Județean Vâlcea numai anul trecut a cofinanțat cu 700.000 lei cele 6.3 milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății pentru SJU Vâlcea. Au fost aduse aparate noi de radiologie, ecografe noi, mese de operație, lămpi de operație, monitoare de ATI. Apoi tot de la Ministerul Sănătății prin Banca Mondială au sosit aparate noi de anestezie, paturi pentru terapie intensivă și multe altele”.
Schimbul de adrese dintre reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Județean Vâlcea, îl determină pe Pătru să se întrebe: cum va funcționa un Centru de Permanență în Bălcești, în structura SJU Vâlcea, fără resurse financiare asigurate?


“Căminul a fost finanțat inițial, de către Guvern, printr-un program de dezvoltare a reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice, derulat până la sfârșitul anului 2015. Consiliul Local Bălceşti nu a mai reușit să asigure finanțarea pentru continuarea activităţii și astfel, din luna iulie 2016, Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti a fost închis.

Consiliul Județean Vâlcea a trimis recent o adresă către Guvern, prin care se solicită înființarea unui Centru Multifuncțional de Sănătate, în Bălcești, care să funcționeze în structura Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Reprezentanții guvernului au precizat că această activitate intră în sarcina coordonatorului principal de credite, respectiv Consiliul Județean Vâlcea.

Astfel, în urmă cu câteva zile, consilierii județeni au aprobat înființarea unui Centru de Permanență, care ar urma să funcționeze în locația fostului Cămin pentru Persoane Vârstnice Bălceşti. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea au solicitat, printr-o adresă trimisă Primăriei orașului Bălcești, informații cu privire la disponibilitatea unui spațiu necesar pentru funcționarea unei unități spitalicești”.

Concluzia?

Suntem o publicație care nu are interese ascunse cu nimeni și dă Cezarului ce-i al Cezarului!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.