333 total views

Cine are interes să vadă în FALIMENT CET GOVORA? Ce se întâmplă și cu girul cui? De ce trebuie să asistăm la o distrugere în masă a județului, sub guvernarea PSD-istă? De ce CET Govora a denunțat Contractul de Livrare a Energiei Termice către Ciech Sodă România, în condițiile în care prețul actual abia fusese stabilit pe 1 aprilie și trebuia să fie valabil până la 31 decembrie 2020.

Ce fel de contract s-a încheiat între cei doi parteneri dacă a putut fi posibilă rezilierea „oricând”? Nu cumva ambii parteneri, de comun acord, fac un joc dublu?

Conform noilor condiții, este impusă o creștere a prețului la abur, a doua din acest an, cu aproape 135% mai mult față de anul trecut. Acceptarea de dublare a prețului la gigacalorie ar însemna diminuarea drastică a unei șanse de funcționare a societății și implicit a tuturor societăților de pe Platforma Chimică. În aceiași sutiație se pare că ar fi și Chimcomplex Borzești. Despre poziția CIECH SODA România puteți citi AICI.

Mugioiu a avut dreptate! În urmă cu 6 luni atrăgea atenția, la o ședință a Comisiei de Dialog Social, că se va ajunge aici…

Aflăm că s-au făcut n demersuri pentru rezolvarea situației, pentru ca Soda România să nu intre într-un colaps economic. Așadar, Sindicatul „Sodistul” nu a stat degeaba, încercând să salveze locurile de muncă și a remis mai multe adrese către: premierul României, Ministerul Energiei și Economiei, Complexul Energiei Oltenia, Prefect, președinte CJ Vâlcea, Primar Râmnicu Vâlcea. Astfel, s-a solicitat sprijinul Prefectului – Marin Florian – în lupta pentru salvarea uneia dintre cele mai importante societăți din județul Vâlcea, Ciech Soda România (CSR) – unic producător de sodă din România.

„Această criză s-a răsfrânt asupra salariaților societății noastre prin punerea în aplicare a unui plan de restructurare care desființează mai multe locuri de muncă și a adus la concedierea, deocamdată, a unui număr de 25 salariați. Impasibilitatea factorilor de decizie a pus stăpânire asupra mentalului colectiv, aflându-ne într-o situație dramatică, această stare de degradare se extinde în fiecare zi! Avem nevoie de sprijinul dvs., și vă rugăm să faceți toate diligențele necesare”, se arată în scrisoarea adresată Prefectului și semnată de Adrian Mugioiu, președinte Sindicat „Sodistul”.

În același context, o adresă a fost transmisă și către premierul României – Viorica Dăncilă – adresă în care se solicită Guvernului o întâlnire de urgență în încercarea de a găsi, în cel de-al doisprezecelea ceas, o soluție sustenabilă de a achiziționa suplimentar cantitatea de 100.000 tone/lună LIGNIT de către furnizorul nostru CET Govora SA, știut fiind faptul că recent s-a întâmplat o catastrofă la mina CET Alunu.

„Aducem în atenția dvs., o situație de mare importanță pentru economia județului Vâlcea, cu un posibil impact negativ major, generat de închiderea Ciech Sodă România. Impactul estimat de noi asupra societății, precum și a altor unități economice din circuitul integrat în care se utilizează energie termică și electrică:

– circa 4000 de locuri de muncă desființate

– circa 30.000 de persoane vor suferi ca urmare a impactului direct sau indirect al reducerilor de costuri la cele două societăți

– peste 600.000.000 euro/an diminuarea cifrei de afaceri la nivelul județului Vâlcea

– peste 100.000.000 lei/an pierderi la bugetul de stat prin impozite și taxe care nu vor mai fi colectate.

Avem nevoie de sprijinul dvs, pentru a păstra acest climat de pace și liniște socială, pentru a exista locuri de muncă pe platforma chimică din județul nostru. Vă rugăm să faceți toate demersurile posibile pentru a putea continua una dintre cele mai importante activități economice din județul

Vâlcea”, se arată în adresa transmisă de Adrian Mugioiu, către premierul României.

Cu alte cuvinte, toate autoritățile au fost interpelate și alertate prin adrese/scrisori pentru rezolvarea situației precare în care se află Soda România. Referitor la dublarea prețului pentru furnizare energie termică, Adrian Mugioiu spune că mometan nu poate furniza date certe, rugându-ne să mai așteptăm până la clarificarea anumitor discuții ce vor avea loc în următoarea perioadă.

Concluzia?

Cineva pune ceva la cale și deținem, pe surse, anumite informații pe care în momentul de față le verificăm. Și sperăm ca informațiile pe surse să nu se adeverească, altfel e cam dureros, pentru că preferăm să nu fie reale decât să dăm publicității ce pun unii la cale…

Vom vedea! Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.