166 total views

Anul şcolar 2014-2015 vine cu veşti bune pentru profesori. 150 de euro pentru dezvotare profesională, dar şi căutarea de soluţii privind problema profesorilor în ceea ce priveşte decontul de transport, în contextul în care majoritatea primăriilor refuză acest lucru.

“Profesorii vor primi din nou acel instrument – cândva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro – pentru dezvoltare profesională”, a declarat, potrivit Agerpres, ministrul Remus Pricopie, care a precizat nu sunt doar promisiuni. “Bugetele au crescut, ne uităm în execuția bugetară, nu în promisiuni. Deja, după doi ani, putem să vedem execuția bugetară. Eu sunt convins că și pentru 2015 vor crește sumele, în plus am încercat și vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale în lunile următoare”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Profesorii vor putea folosi aceşti bani pentru a-şi cumpăra cărţi şi vor putea merge la conferinţe sau programe de formare profesională. Chiar în pragul noului an şcolar, Remus Pricopie susţine că încearcă să clarifice şi problema cu naveta cadrelor didactice, după ce, anul trecut, a reuşit să asigure surse de finanţare pentru naveta elevilor.

“Încercăm să clarificăm problema cu naveta elevilor și a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificată de anul trecut, asigurând surse de finanțare. Și naveta cadrelor didactice trebuie clarificată, pentru că unele unități administrativ-teritoriale decontează, iar altele nu. Am stabilit că vom analiza acest subiect să vedem cum reușim unitar la nivel național să se facă decontarea, introducându-se, evident, niște plafoane”, a declarat Pricopie, adăugând că sunt şi “cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri întors în fiecare zi. Trebuie să vedem exact cum stau lucrurile și să finanțăm această navetă”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.