Loading

Invitat la TV Etalov pentru o dezbatere publică cu privire la situația generată de Romprest, care e depășită de problematica gestionării gunoaielor din Râmnic, viceprimarul Edi Vîrlan ne-a refuzat spunând că el nu știe nimic și că noi vrem să ne facem audiență. Realitatea, însă, a demonstrat că alta e cauza refuzului său.

Varlan Edi viceÎn baza Legii 544/2011, am solicitat Primăriei o copie a Acordului nr. 27642/04.08.2015, care a stat la baza Actului Adițional din 06.08.2016 la Contractul de Depozitare a Deșeurilor nr. 6897/31.07.2015, pentru a încerca să aflăm ce a determinat conducerea primăriei să pună la dispoziția unei firme private o investiție făcută pe fonduri europene. În urma solicitării noastre, am primit un răspuns care ne-a luat prin surprindere. Nu pentru conținutul lui, ci pentru rapiditatea cu care l-am primit. Iată ce scrie în acel Acord: ”Având în vedere Autorizația de Mediu nr. 203/30.12.2009 eliberată de către API Vâlcea pentru Stația de compost Râureni, în scopul desfășurării activității de colectare a deșeurilor nepericuloase și prelucrarea prin compostare a acestora, precum și contractul de depozitare încheiat de dumneavoastră cu Direcția Administrării Domeniului Public pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile la Stația de compost, ne exprimăm acordul pentru amplasarea pe platforma betonată din incinta Stației se compost Râureni a acestor containere, urmând să vă adresați DADP, în calitate de administrator al acesteia, în vederea stabilirii suprafeței necesară amplasării acestora. Precizăm că în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 259/2014 privind stabilirea și aprobarea nivelului impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2015, aveți obligația achitării taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice, prevăzută în anexa nr.3 la HCL 259/2014, la litera c, respectiv 2 lei/mp/zi pentru zona respectivă”. Acordul este semnat de viceprimarul Eduard Vîrlan, și de cei doi directori executivi Maria Feroiu și Petre Cazan.
Acest ”Acord” este un cadou făcut firmei Romprest de către municipalitate, care în loc să-i sancționeze pentru lipsa Stației de sortare, mergând până la anularea licitației, le-a oferit platforma Stației de compost de la Râureni pentru doar 2lei/mp/zi. De ce a făcut municipalitatea aceste concesii și cât de ”dezinteresat” au semnat reprezentanții săi? De ce ne-a mințit Vârlan că nu știe nimic, din moment ce chiar el a semnat Acordul?
Oprindu-ne aici cu întrebările, mai trebuie semnalat faptul că actele de administrare necorespunzătoare a domeniului public de către aleșii noștri cât și de funcționarii publici, nu trebuie să rămână nesancționate. Dacă legile ar fi aplicate corespunzător, atât Edi Vârlan cât și cei doi directori executivi, s-ar fi gândit mult mai mult înainte de a semna un Acord păgubos pentru municipalitate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.