47 total views

Acest articol este axat numai pe evaluarea mesajelor transmise de reprezentanţii partidelor angrenate în campania de alegere a europarlamentarilor, în cea de-a treia săptămână de la declanşarea campaniei electorale.

Vom incepe cu dreapta eşicherului politic

PNL – ul vâlcean este “blocat” într-o admiraţie fără margini faţă de candidatul judeţean, domnul Victor Giosan. Specialist în administraţie publică, dl. Victor Giosan a avut apariţii televizate elegante şi instructive în care a încercat să-şi valorifice bagajul de cunoştinţe dobândit până în prezent. Dacă dânsului i-a reuşit această manevră, nu acelaşi lucru l-au făcut ceilalţi colegi ai domniei sale care au vorbit mult, nu au spus nimic concret şi au irosit timpul nostru degeaba. Nu poţi face campanie în sec XXI din mileniul trei, folosind tehnici laudative cu iz fanariot. Domnul Victor Giosan, a fost şi va rămâne un profesionist, dar din pacate se pare că singurul, al PNL Vâlcea.

PDL-ul, se pare că nu reuşeşte să se desprindă de retorica comunistoidă : “cine nu este cu mine, este împotriva mea”. Reprezentanţii PDL-ului în emisiunile televizate atacă, de amorul artei orice subiect, încercând să pară nişte vaşnici cavaleri ai onoarei. Din păcate, nu fac altceva decât să arate că PDL-ul nu mai are alonja necesară unui partid de prima mână. Faptul că preşedintele Traian Băsescu i-a abandonat îi face să arate din ce în ce mai mult ca nişte orfani abandonaţi pe peronul unei gări.

PMP –ul se încurajează singur, crezând că imberbii săi vectori de imagine ar face vreo scofală la emisiunile televizate. Opriţi într-o retorică negativistă asemănătoare cu cea a anilor ‘50, când chiaburii erau judecaţi de masele largi ale poporului, vectorii de imagine ai PMP Vâlcea au reuşit o performanţă rară: să ia “bătaie” de la toţi competitorii electorali cu care s-au întâlnit. Parcă asistăm la un safari de exterminare a gazelelor. Nu e de ajuns să fi tânăr şi să participi la emisiuni televizate – reţeta succesului înseamnă studiu intens, pentru că politica stimabililor de la PMP este o meserie în care trebuie să înveţi mereu să fii cel mai bun, în caz contrar riscând să ajungi “ciuca bătăilor”.

Pe stânga, situaţia este puţin mai ameliorată.

PSD-ul cu două “guri de tun”, Dumitru Lovin şi Adrian Buşu, rade tot. Din păcate, cei doi nu au nişte servanţi de valoare apropiată care să-i ajute în transmiterea mesajelor electorale. O măsură bună, a reprezentat-o retragerea candidatei Adina Dobrete de pe ecrane, ţinând cont de prestaţia “sublimă , dar care a lipsit cu desăvârşire” din primele emisiuni în care a apărut.

PAS-ul este în continuare partidul unic în sensul că pare a avea un singur membru, Constantin Rotaru, care deţine concomitent toate funcţiile din acest partid. Un sfat pentru domnul Rotaru: dacă doriţi să depăşiţi graniţele celor 0, 01 % din voturile exprimate încercaţi să aveţi o echipă, nu numai să apăreţi dumneavoastră.

PP-DD nu a contat la emisiunile televizate, aşa că nu putem să ne exprimăm vreun punct de vedere.

Sperăm ca această ultimă săptămână de campanie să fie reprezentată de dispute profesioniste din care electorii vâlceni să înţeleagă de ce trebuie să voteze pe 25 mai. în cazul în care vor continua disputele de genul: “ai noştri sunt mai frumoşi şi mai deştepţi”, cu regret îi anunţăm pe competitorii politici, că nici noi electorii, nu vom fi interesaţi să –i ajutăm să-şi îndeplinească ţinta electorală.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.