406 total views

Celui mai mare partid din judeţ, aflat acum în opoziţie, Moşul i-a adus pierderea a doi primari şi a unui consilier judeţean. Stănescu şi Dragu, primarii rămaşi fără mandate, erau oameni cu ştate vechi în PSD şi cu destulă influenţă pe zonele lor. Fostul consilier judeţean, Trancă, o achiziţie recentă a PSD-ului, nu a apucat să ne convingă dacă era un om de nădejde al partidului.

RC

Preşedintele Constantin Rădulescu, deşi bravează în poziţia “omului forte” al partidului, lăsând să se înţeleagă că ţine în mână organizaţia, are în sinea sa, mari temeri: va reuşi să coaguleze o echipă sau va încerca să conducă individual, la fel ca Îon Cîlea şi Dumitru Persu? Va avea curajul să implementeze codul de conduită morală, aprobat la Congresul din octombrie al PSD, care spune…‘’la revedere şi n-am cuvinte’’…, celor care au săvârşit fapte de corupţie şi au fost condamnaţi? În acest ultim context, credem că nu, deoarece, de curând, a afirmat că fostul primar Stănescu va fi candidatul PSD la Suteşti, dând la spate condamnarea pentru acte de corupţie pe care acesta o are. E posibil ca perioada următoare să-i mai aducă lui Constantin Rădulescu şi dezvăluirea altor acte de corupţie săvârşite de primari sau consilieri PSD. Oricum, ni se pare că preşedintele PSD Vâlcea aleargă după o “turmă de iepuri” şi va vâna 0 bucăţi.

Buican-11

La PNL, Moşul a venit cu tristeţe mare, determinată de eşuarea tentativei de a-l avea pe Mircia Gutău candidat la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Cu Mircea Gutău, au zburat din ograda PNL şi voturile pentru cel putin 4-5 consilieri judeţeni, situaţie care îl aruncă pe Cristian Buican într-o mlaştină a deznădejdei, acesta văzând cum visul său de a ajunge preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, se pierde odată cu mărirea distanţei dintre PNL şi Mircia Gutău. Şi ca treaba să fie şi mai frumoasă, Moşul l-a păstrat în PNL şi pe senatorul Remus Daniel Niţu, un competitor de talie mică, dar care prin simpla lui prezenţă îi creează creşteri de tensiune lui Cristian Buican.

Marea problemă a celor doi lideri, Rădulescu şi Buican, este dacă vor merge la CJ cu o listă cu figuri arhicunoscute vâlcenilor şi care în 3-4 mandate deţinute, nu au făcut altceva decât să voteze în sala CJ, sau vor veni cu oameni noi, competenţi, aşa cum vor românii, care au curajul să se opună actualei găşti de oameni politici de la noi. Noi credem că nu vor fi în stare, pentru că ambii lideri au fost ‘’crescuţi’’ în ideea că sunt cei mai frumoşi, cei mai deştepţi şi cei mai reprezentativi români din acest judeţ, şi nu pot concepe că printre sutele de mii de vâlceni pot fi şi oameni care îi depăşesc.

S-ar putea, Moşul să le ofere şansa partidelor cotate pe poziţia a doua, pentru că este foarte uşor să ataci o listă care cuprinde nume arhicunoscute, care au deţinut 2-3-4 mandate la CJ şi care au fost în fapt nişte iluştri anonimi.

Vom trăi şi vom vedea!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.