2,239 total views

…și orice cetățean poate să-și construiască o bază solidă de informații accesând http://www.casan.ro/casvl/ sau pagina de facebook – https://www.facebook.com/casvalcea/?ti=as Informațiile vizează furnizorii serviciilor de medicamente, medicii de familie, pacienții diagnosticați cu o boală sau alta și nu numai, dar și multe alte informații de interes public din domeniul sănătății.

Astăzi, Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Vâlcea reaminteşte furnizorilor de servicii medicale, medicamente, tehnologii și dispozitive asistive cu care se află în relaţie contractuală, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate al cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate, emise până la data de 31 iulie 2018, a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.

Aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. Cardurile naţionale de sănătate noi care se emit au de la început durata de valabilitate de şapte ani, potrivit Hotărâri de Guvern.

Totodată, reamintim că acest document este personal şi netransmisibil, reținerea acestuia la nivelul furnizorilor de servicii medicale, medicamente, tehnologii și dispozitive asistive și/sau utilizarea acestuia de către furnizori fără drept, în scopul raportării și validării unor servicii medicale/medicamente/dispozitive medicale, constituie infracțiunea de fals privind identitatea, infracțiune prevăzută la art. 327 din Codul Penal, și se pedepsește conform prevederilor Codului Penal.

Informații suplimentare privind cardul național de asigurări sociale de sănătate se pot obține accesând pagina de web a CAS Vâlcea (http://www.casan.ro/casvl/), secțiunea cardul național de asigurări sociale de sănătate, sau telefonic, la nr. 0250.738.035 + interior 145, 147, 160.

CONDUCEREA CAS VÂLCEA,

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.