248 total views

Cu o lună în urmă publicația online ”Timpul de Vâlcea” începea mediatizarea către publicul vâlcean, și nu numai, a serialului cu titlul ”CARACATIȚA – Romprest – Primăria Râmnicu Vâlcea” aducând în prim plan toate mișcările făcute de CARACATIȚA pe parcursul celor 2 (doi) ani de activitate în domeniul salubrizării. În șase episoade am prezentat acțiunile cheie ale acestei  afaceri prin articole ce au în conținut elemente informative extrem de benefice pentru anumite instituții ale statului.

Am început serialul cu Agenția Națională de Protecție a Mediului (ANPM) care a emis autorizație în lipsa documentelor ceea ce contravine flagrant condițiilor impuse considerând că totul a fost făcut printr-un abuz. În episoadele III, IV, V și VI am prezentat prejudiciile create  de fișele de fundamentare a tarifelor pentru serviciile de salubrizare atât la persoanele fizice cât și juridice, cele create de încălcarea flagrantă a suprafeței închiriate la Stația de compost Râureni ori cel creat prin nerespectarea clauzei  de către operator în ceea ce privește sortarea deșeurilor reciclabile.

Astăzi încheiem serialul nostru, dar nu înainte de a prezenta concluzia finală a prejudiciului total pentru bugetul local sau pentru utilizatorii serviciilor, care se ridică la suma de 14.832.169,68 lei.

Dar, la suma menționată adăugăm și următoarele

Sumele cu titlul de despăgubiri plătite, de 1.099.000 lei și sume care urmează să fie plătite din bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea către Romprest ca urmare a acțiunilor în instanță deschise de operator – 5.100.000 de lei – , la care avem suspiciunea că Primăria nu s-a apărat așa cum ar fi trebuit. Pentru ultimul an de contract la aceste sume se mai poate aduga și suma de 6.000.000 lei sau 11.000.000 lei, sume cu titlul tot de despăgubiri

Prejudiciul total, deja încasat de operator este de 15.931.169,68 lei ceea ce va face ca prejudiciul final să depășească 31 milioane de lei

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.