311 total views

Acest articol cuprinde elemente informative extrem de benefice pentru anumite instituții ale statului.

Publicația Timpul de Vâlcea va prezenta detaliat, cu subiect și predicat, toate mișcările făcute de CARACATIȚA pe parcursul ultimilor 2 (doi) ani de activitate în domeniul salubrizării în Municipiul Râmnicu Vâlcea. Începând de astăzi vom prezenta acțiunile cheie ale acestei afaceri, în mai multe episoade, o trecere în revista a manevrelor CARACATIȚEI.
ANPM – emite autorizație în lipsa documentelor

Emiterea de către ANPM a reviziei 6 din 05.08.2015 la autorizația nr 6 din 27.06.2011, emitere care s-a făcut în lipsa dovezilor de spațiu asigurat, lispă care se poate observa din analiza listei documentelor depuse de către Operator precum și din analiza contractului de spațiu, contract care este încheiat DUPĂ data emiterii autorizației. Am remarcat, din documentația studiată și că locațiile unde se autorizează activitatea de transfer deșeuri sunt specificate ca: FEȚENI și RÂURENI, fără nicio adresă exactă, în acest caz putându-se desfășura activitatea de transfer deșeuri oriunde pe teritoriul celor 2 (două) cartiere ale orașului Râmnicu Vâlcea.

PRIMĂRIA vs ANPM

Acceptarea de către conducerea Primărie Râmnicu Vâlcea a autorizației de mediu nr 6 din 27.06.2011, revizia 6 din 05.08.2015, autorizație ce stabilește condiții de prestare a serviciilor care contravin flagrant condițiilor prevăzute în contractul de delegare încheiat între Municipalitate și Operator. În speță, este vorba de acceptarea Primăriei Râmnicu Vâlcea ca deșeurile reziduale colectate de pe raza municipiului să fie depozitate la depozitul Horezu ( deținut de către Sacomet SA) contrar prevederilor contractuale care obliga ca, “deșeurile reziduale colectate de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea se depozitează exclusiv în depozitul Fețeni

EXPLICAȚII

La data de 1 August 2015 Romprest Energy SRL începe prestarea serviciilor în cadrul contractului de delegare nr. 23205 din 26.06.2015. Deoarece acesta a început să presteze activitatea fără să dețină autorizație de mediu așa cum prevede legea, Garda de Mediu Vâlcea, în urma controlului efectuat, suspendă activitatea operatorului și aplică amenda maximă prevăzută de lege de 60.000 lei, pentru prestarea activității fără autorizație de mediu.

În data de 5 August 2015, la 2 (două) zile de la sistarea activității, Romprest Energy SRL prezintă conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea autorizașia de mediu nr. 6 din 27.06.2011 revizuirea 6 emisă pe numele Compania Romprest Service SA și își reia activitatea dar în cu totul alte condiții decât este specificat în contractul de delegare încheiat cu Municipiul Râmnicu Vâlcea. În respectivul document, la descrierea activității de la punctul de lucru din Județul Vâlcea se precizează:
“Colectarea deșeurilor reziduale se face astfel: se descarcă deșeurile din autogunoiere în containere amplasate la FEȚENI și RÂURENI pentru a se transporta la depozitul HOREZU.”

Mai mult, se emit adrese (deținem documente) întocmite de către persoane de conducere din primăria Râmnicu Vâlcea în care se exprimă punctul de vedere al instituției cu privire la depozitarea deșeurilor în depozitul Fețeni și în care punctele de vedere se contrazic reciproc!

documente!

 

 

 

 

Va urma!

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.