187 total views

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean, avocatul Victor Stănculescu i-a reproşat preşedintelui Cîlea că-şi periclitează cariera politică, datorită nesprijinirii activităţii din judeţul Vâlcea de către Victor Ponta.

‘’…concluzia este că avem un Guvern incompetent care nu a făcut şi nu face absolut nimic, de un an de zile, pentru judeţul Vâlcea şi cred eu, sincer, acum, că acest Guvern vă va distruge cariera clădită de dvs., prin muncă de 20 de ani, prin minciunile pe care le aduce judeţului Vâlcea….să terminăm cu minciunile acestea şi să recunoaştem că judeţul Vâlcea a ajuns unde a ajuns, nu din cauza noastră sau a dvs., ci din cauza Guvernului României şi a premierului Victor Ponta. În judeţul Vâlcea, numai un nebun mai poate vota cu PSD’’, a încheiat consilierul judeţean.

Trecând peste prea îndrăzneaţa declaraţie, încercăm să facem o paralelă între ce înseamnă să fii preşedinte de Consiliu Judeţean şi ce înseamnă să fii premierul unei ţări.

Preşedintele Ion Cîlea conduce un judeţ cu 460 de mii de locuitori şi care are 77 de comune , 2 municipii şi 10 oraşe, în total 89 de localităţi. Victor Ponta, în calitate de prim ministru, are de condus o ţară cu 41 de judeţe plus Municipiul Bucureşti, cu 20 milioane de locuitori.

Preşedintelui Ion Cîlea i se aduc reproşuri din partea unor primari ai localităţilor din judeţ, că nu-i ajută mai consistent, cu sume de bani.

Fiecare dintre aceşti primari nu vede mai departe de graniţele localităţii sale, nefiind nici măcar interesat să vadă, dacă nu poate dezvolta un sistem de întrajutorare cu localităţile vecine. Victor Ponta este bombardat de 41 de preşedinţi de Consilii Judeţene cu cereri de finanţare a unor activităţi economice sau de acoperire a unor calamităţi. Fiecare preşedinte de Consiliu Judeţean se consideră mai îndreptăţit decât alţii să  obţină bani pentru judeţul lui, neinteresându-l ce fac ceilalţi. Preşedintele Ion Cîlea încearcă să le explice primarilor, că un judeţ nu se conduce mulţumind într-un lanţ trofic fiecare localitate, pentru că nu ai, cum. Spre binele judeţului, anumite localităţi vor fi mai vitregite de fonduri, decât altele. Premierul Victor Ponta aplică aceeaşi strategie la nivel naţional, încercând să pompeze mai mulţi bani în judeţele mai puternice şi mai bune contribuabile la bugetul consolidat al statului, alocând sume mai mici celor care contribuie mai puţin la buget.

După cum vedeţi, stimaţi cititori, nu se strică nici o carieră politică, deoarece actul de conducere implică întotdeauna un risc asumat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.